in , , , ,

Μαθητής απο τη Νεάπολη ένας απο τους δύο του νομού, στην βουλή των εφήβων.

φωτο αρχειου

Τον Μάρτιο του 2014, 13.087 μαθητές Β΄ Λυκείου από 1.004 σχολεία της  Ελλάδας, της Κύπρου και ελληνικά σχολεία του απόδημου ελληνισμού πήραν μέρος στις διαδικασίες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της ΙΘ΄ Συνόδου του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων».

Οι μαθητές  συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέσω των νέων ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών (παιχνίδια γνώσεων και στρατηγικής, blog και wiki, video παρουσιάσεις, παρουσιάσεις power point, ερωτηματολόγια κ.λπ).

 Μετά την επιλογή των μαθητών ξεκίνησε μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων με το Συνήγορο του Παιδιού, μέσω κλειστού ηλεκτρονικού φόρουμ, για θέματα σχετικά με τη σχολική ζωή, τα δικαιώματα των μαθητών και γενικότερα τη λειτουργία της δημοκρατίας στην καθημερινότητα του σχολείου.

Η  ΙΘ´ Σύνοδος της «Βουλής των Εφήβων» θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2014 και ο ένας εκ των δυο «εφήβων βουλευτών» του νομού Λασιθίου είναι ο Κωνσταντίνος Φρουδάς μαθητής της Β΄ τάξης  του σχολείου μας. 
Ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρει το μαθητή και εύχεται να αποτελέσει αυτή η δράση του Κοινοβουλίου μια ευκαιρία ενδυνάμωσης των δημοκρατικών αρχών και αξιών για τη νέα γενιά, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.

Η Δ/ντρια

Μαρία Κωστάκη

Φιλόλογος