in

Λειτουργία αναγνώρισης προσώπου στο Samsung Galaxy S8

Το επερχόμενο Galaxy S8 της Samsung φαίνεται πως θα διαθέτει «τα πάντα» αφού νέα διαρροή φέρνει και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Την αποκάλυψη έκανε η κορεατική οικονομική εφημερίδα The Korea Economic Daily, υποστηρίζοντας ότι η αναγνώριση προσώπου θα έρθει σε συνδυασμό με τη λειτουργία αναγνώρισης της ίριδας του ματιού. Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις στελεχών της Samsung, σύμφωνα με τα οποία η αναγνώριση προσώπου θα έρθει λόγω της ανακρίβειας και των καθυστερήσεων που εμφανίζει η αναγνώριση της ίριδας.

Τα στελέχη της Samsung θεωρούν ότι η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα του Galaxy S8 σε χρόνο μόλις 0,1 δευτερολέπτων. Άλλες βιομηχανικές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα υποστηρίζουν ότι η Samsung έχει ήδη αναπτύξει τη σχετική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, υπονοώντας ότι αυτή θα είναι πλήρως έτοιμη με το εμπορικό λανσάρισμα της συσκευής.

Προφανώς η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα είναι ένα «νέο» χαρακτηριστικό γνώρισμα των ναυαρχίδων του μέλλοντος καθώς πλέον ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος απαντάται σε πολλές mid-range συσκευές ενώ πλέον το συναντάμε και σε αρκετά entry-level smartphones. Να υπενθυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο έχει κάνει και η Microsoft με το Windows Hello.

Το Galaxy S8 αναμένεται να διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,8 ιντσών ενώ το Galaxy S8 Plus αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, στις 6,2 ίντσες. Στη θέση του επεξεργαστή και στις δύο εκδόσεις θα βρίσκεται ο Qualcomm Snapdragon 835 ή ο Exynos 8895 ενώ η μνήμη RAM θα ανέρχεται στα 4GB. Η επίσημη παρουσίαση των συσκευών θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου σε ειδικό event στη Νέα Υόρκη, ενώ περίπου ένα μήνα αργότερα θα ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση.

pestaola.gr