in , ,

Κυκλική πεζοπορία στην περιοχή της Μιλάτου από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στην περιοχή της Μιλάτου.
          Η πεζοπορία μας ξεκινά από τον οικισμό της Παραλίας Μιλάτου, από το γραφικό εκκλησάκι Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, που είναι κτισμένο ένα χιλιόμετρο περίπου έξω από τον οικισμό. Ακολουθούμε στενό μονοπάτι σκαρφαλωμένο πάνω στα βράχια, που ξετυλίγεται παράλληλα με την ακτογραμμή ψηλά πάνω από τη θάλασσα. Φτάνουμε στο διάσελο, απολαμβάνουμε πανοραμική θέα του Κρητικού Πελάγους, από τον φάρο του Αφορεσμένου μέχρι τον κόλπο των Μαλίων. Συνεχίζουμε μέχρι την έξοδο της ρεματιάς (ανάμεσα από τους οικισμούς Τσαμπί και Ανώγεια) και με απότομη ανηφορική πορεία φτάνουμε στην παλιά αναπαλαιωμένη εκκλησία  του Αγίου Γεωργίου. Κάνουμε το απαραίτητο διάλλειμα για ανάπαυση και συνεχίζουμε δυτικά από κατηφορικό μονοπάτι στη βουνοπλαγιά μέχρι το σημείο αφετηρίας.
          Απολαμβάνουμε δροσιστικό μπάνιο στη θάλασσα, στην απόμερη παραλία της ‘΄Ασπα’ ή στην κεντρική παραλία ‘Βόλια’ και σε περίπτωση φουρτούνας στα πάντα ήρεμα νερά της παραλίας στο ‘Σκούληκα’.
          Ολοκληρώνουμε την εξόρμηση μας σε παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, με σπιτικές συνταγές με στάνταρ μενού 10 συν την κατανάλωση ποτών ανά άτομο. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής για την ταβέρνα στο τηλ. 6946160654.
 
          ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30 και μετάβαση στην περιοχή με δικά μας αυτοκίνητα. ΄Οσοι θέλουν να μεταβούν απευθείας στη Μίλατο θα πρέπει να βρίσκονται στη πλατεία της Παραλίας στο εκκλησάκι της Ανάληψης στις 9:15.
          ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 4 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
          ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 6945603032
          ΑΡΧΗΓΟΙ: Γάλλου Charis
          ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: pezopories.blogspot.gr