in

Κουνενάκης καλεί για ΒΟΑΚ και δρόμο στο Σεληνάρι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης έστειλε τις επιστολές που ακολουθούν για θέματα δρόμων, πιο συγκεκριμένα:
Για τον ΒΟΑΚ.
Κύριε  Αγαπάκη ,

Σας μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία της κοινωνίας μας για την μεγάλη καθυστέρηση του έργου του ΒΟΑΚ  Άγιος Νικόλαος – Καλό  Χωριό.

Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η κατάσταση στον κόμβο Κριτσάς,  όπου παρά τις  συμφωνίες και το χρονοδιάγραμμα που μας είχατε καταθέσει,  το έργο καθυστερεί και επιπλέον έχει δημιουργήσει μεγάλα κυκλοφοριακά  προβλήματα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται   τόσο η πόλη του Αγίου Νικολάου  όσο και ο υπόλοιπος Νομός.

    Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο αυτή η καθυστέρηση και  ζητούμε την επίσπευση των εργασιών ώστε το συντομότερο και εν πάση περιπτώσει πριν την έναρξη  της τουριστικής σαιζόν  να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο. 

Με εκτίμηση,

Ο   Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Για τον δρόμο στο Σεληνάρι,

Κύριε Υφυπουργέ, κ. Γιάννη Μαγκριώτη
 
Επανερχόμαστε  στο χρονίζον θέμα των έργων στην περιοχή ¨Σεληνάρι ¨του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης  τα οποία καθυστερούν επί χρόνια και ταλαιπωρούν    όλο το Νομό Λασιθίου.
Δημιουργούνται   προβλήματα ιδίως στη μεταφορά επισκεπτών και εμπορευμάτων,  στον τουρισμό αλλά και στις μετακινήσεις του τοπικού πληθυσμού, με μεγάλη ζημιά για την περιοχή μας.
Κάθε χρόνο ενημερωνόμαστε για προθεσμίες οι οποίες δεν τηρούνται και  υπάρχει ο κίνδυνος  να μην έχει ολοκληρωθεί  το έργο ούτε την παρούσα περίοδο.
Από την ενημέρωση που έχουμε, το υπολειπόμενο ποσό για την ολοκλήρωση του έργου είναι 800,000 €.
    Ο εργολάβος είναι σε ετοιμότητα και  εφόσον υπάρξει ομαλή ροη   χρηματοδότησης θα ολοκληρωθεί το έργο εγκαίρως.
Παρακαλούμε ως εκ τούτου να επιληφθείτε, ώστε να κλείσει επί τέλους αυτή η πληγή που ταλαιπωρεί  αφάνταστα όλο το Νομό μας. 

Με εκτίμηση
Ο   Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Δημήτρης Κουνενάκης