in , , , ,

Καφφετζάκης μιλά στο ekloges-kriti.gr

Συνέντευξη Υποψ. Δημ. Συμβούλου Καφφετζάκη Γιώργου (Διαμέρισμα Νεάπολης) στο ekloges-kriti.gr
1. Κύριε Καφφετζάκη, εξηγήστε μας το λόγο που αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Νικολάου σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση με τον ΔΗΜ. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ
 
Βιώνοντας καθημερινά τη στασιμότητα, τα προβλήματα του τόπου μου και τις ανάγκες του για ανάπτυξη, πήρα την απόφαση να συμμετέχω σ’ αυτή τη πρόσκληση – πρόκληση και να ασχοληθώ με το δημοτικό χώρο μου (και όχι μόνο) ο οποίος επιτέλους πρέπει να βρει τον βηματισμό του και το ρόλο του μέσα στο νέο Δήμο. Θεωρώντας ότι το Δημοτικό σχήμα του Δημήτρη Κουνενάκη με ήθος – σύνεση – εργατικότητα – μεθοδικότητα – συμμετοχικότητα θα μετουσιώσει σε πράξη τα όποια οράματα κουβαλάμε μέσα μας. Και έχουμε οράματα.

2. Πως μπορείτε να προσφέρετε στην αυτοδιοίκηση σήμερα, μέσα από την επιστημονική σας ιδιότητα

Σαν τεχνοκράτης-έμπειρος επαγγελματίας κατανοώ την έννοια της ανάπτυξης με ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό οργανωμένο τρόπο σκέψης. Η ανάλυση των προβλημάτων και η αξιολόγηση τους με οδηγούν στη συνθετική διαδικασία των προτάσεων όπου η επίλυσή τους θα γίνεται μεθοδευμένα μέσα από μία αξιόλογη προοπτική με όραμα για το χώρο μας.
Σ’ αυτό θα βοηθήσει τρομερά η επαρκής αντιπροσώπευση του κάθε οικισμού και η συνεργασία του με το κεντρικό δημοτικό διαμέρισμα (π.χ. Νεάπολης) και στη συνέχεια τη μεταφορά των προτάσεων μέσω του αντιδημάρχου στον κεντρικό Δήμο. Άρα συζητάμε καταγραφή – διαχείριση των προβλημάτων μέσα από τη συμμετοχή των κοινωνιών και είμαστε σε θέση να το πετύχουμε.

3. Τι εκτιμάτε για την επόμενη μέρα των εκλογών

Αυτές οι εκλογές θα είναι η δεύτερη περίοδος των Καλλικρατικών Δήμων, όπου η απειρία και οι αστοχίες εννοείται ότι πρέπει να έχουν ξεπεραστεί, άρα και η Διαχείριση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα τρέξουν θα πρέπει να μας βρει πανέτοιμους. Μέσα λοιπόν στη σημερινή μεγαλύτερη περίοδο αυτοδιοικητικής διαδικασίας οι ευθύνες μεγαλώνουν και επομένως απαιτείται απόλυτη προσοχή ώστε την επόμενη μέρα να ξεκινήσει μια νέα πορεία με μια «νέα ηγεσία» η οποία είναι ανανεωμένη κατά 69%, και ένα νέο Δήμο, κοντά στον πολίτη.

4. Τι αποτελεί για σας η ενασχόληση με τα κοινά

Κοινωνικό χρέος, ενδιαφέρον για τον τόπο μου. Νομίζω ότι ο κλάδος των Μηχανικών στον οποίο ανήκω, προς τιμήν του, έχει συμβάλλει πολύ προς την κατεύθυνση αυτή

5. Ποια η άποψη σας για το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο θεσμός

Σ’ αυτή την περίοδο κρίσης που βιώνει η χώρα μας, ο Δήμος μας πρέπει να δώσει έμφαση στην υλοποίηση δράσεων με νέες δομές κοινωνικής προστασίας και βέβαια προωθώντας σαν στάση ζωής τον εθελοντισμό με τη δημιουργία γραφείου εθελοντισμού.
Έτσι, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως Άποροι – Ηλικιωμένοι – Μετανάστες – Ανάπηροι θα ανακουφιστούν ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστούν δράσεις όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί – ΚΑΠΗ – κακοποιημένοι άνθρωποι – άστεγοι – κοινωνικά φαρμακεία – παντοπωλεία κλπ.

6. Τι σας ενοχλεί σήμερα περισσότερο στην εκλογική σας περιφέρεια, που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα

Αυτό που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι η ωρίμανση και η άμεση απορρόφηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (LEADER- ΕΣΠΑ- ΗΑΒΙΤΑΤ κλπ) που είναι καιρός να αξιοποιηθούν στο πάνω Μεραμπέλλο και να προβληθούν σαν ώριμες προτάσεις στα κέντρα αποφάσεων και στο Δήμο, μέσα από ένα στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχής.
Τουρισμός – Πολιτισμός και Πρωτογενής Τομέας θα πρέπει να είναι οι άξονες ανάπτυξης για ολόκληρο το Δήμο, αξιοποιώντας, όσον αφορά τον πολιτισμό στην ΕΝΔΟΧΩΡΑ με τα παραδοσιακά σύνολα (οικισμοί) – τα αστικά σύνολα (Νεάπολη) μέσα από προγράμματα επιδοτούμενα όπως π.χ. (Αρχάνες – Βάμος – κλπ). Το “Διεκδικώ δια τηλεφώνου” από τον κεντρικό Δήμο είναι άτοπο, και βέβαια μια τέτοια αντιμετώπιση της ανάπτυξης της περιοχής μας φαντάζει σαν χαμένο όνειρο, αφού τίποτα δεν κερδίζεται σήμερα χωρίς οργανωμένη, δυναμική διεκδίκηση.

7. Έχετε εμπειρία από το παρελθόν από εκλογικές διαδικασίες. Πως βιώνετε αυτή την προσπάθεια εκλογής.

Η οικογένειά μου ήταν πάντα παρούσα στους κοινούς αγώνες, επομένως βιώματα τέτοιου χαρακτήρα έχω. Εγώ έχω την συνεχή παρουσία μου σαν εκλεγμένος επί 8 χρόνια στο Τ.Ε.Ε. , πρώτος σε ψήφους στο Νομό Λασιθίου που ιδιαίτερα με τίμησαν οι συνάδελφοί μου.
Σήμερα ελπίζω και ζητώ η τοπική κοινωνία του Δήμου μας να στηρίξει την παρουσία μου και να μοιραστεί την αγωνία μου για τη πορεία του χώρου μας, ψηφίζοντας με.
Επίσης θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά την ψηφοφορία και ο κόσμος ίσως έχει μπερδευτεί. Δικαίωμα ψήφου στη Νεάπολη (εκτός τους Δημότες του πρώην Δήμου Νεαπόλεως που έχουν την επιλογή τριών σταυρών στους υποψηφίους της Νεάπολης) έχουν όλοι οι ψηφοφόροι του Δήμου Αγίου Νικολάου. Από το Σίσι έως το Καλό Χωριό και από την Ελούντα έως και την Κριτσά, όλοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν ΈΝΑΝ υποψήφιο από τη Νεάπολη ή το Βραχάσι. Είναι λοιπόν άδικο μια τόσο σημαντική ψήφος να μην δίδεται.

8. Ποιο είναι το μεγάλο ΑΤΟΥ του συνδυασμού σας έναντι των εκλογικών σας αντιπάλων. Γιατί να σας ψηφίσει – τιμήσει ο πολίτης του Αγ. Νικολάου

Αναμφισβήτητα ξεκινώντας από τον επικεφαλής, είναι η σοβαρότητα, η χρηστή διοίκηση, η πραότητα, η αμεσότητα και η εξωστρέφεια που μας μεταδίδει.
Ο πολίτης του δήμου μας θα επιλέξει ισχυρές αξίες ανθρώπων και ηγετών με δυναμισμό, ήθος, δράση, εντιμότητα, ακεραιότητα και φυσικά ΌΡΑΜΑ για τον τόπο μας. Αξίες που θεωρώ ότι ο συνδυασμός μας διαθέτει και υπερέχει έναντι των άλλων, με σεβασμό πάντα στους συνυποψήφιους των άλλων συνδυασμών.