in , ,

Καταγγελία εργαζομένων σε ξενοδοχείο στην Ελούντα

Το Συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ»  (Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων) Ν. Λασιθίου στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Elounda Breeze.

Καταγγέλουμε την ευθεία παρέμβαση της εργοδοσίας του συγκεκριμένου ξενοδοχείου στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

Καταγγελίες  με στοιχεία έχουν γίνει στις αρμόδιες αρχές από τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε την λειτουργία του ξενοδοχείου  και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Η Vita hotels – από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προσπάθεια ίδρυσης του Επιχειρησιακού Σωματείου μας – είχε εξαπολύσει όργιο τρομοκρατίας στα ιδρυτικά μέλη μέσω των στελεχών της, παρεμβαίνοντας ευθέως και παράνομα στο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται (ν.1264/1982). Xρησιμοποιώντας διάφορες απειλές εξανάγκαζαν τους εργαζόμενους να ανακαλούν την υπογραφή τους από την ιδρυτική πράξη του Σωματείου.

 

Η εταιρεία να σεβαστεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να  σταματήσει την τρομοκρατία και τις – έμμεσες ή άμεσες – απειλές, διαφορετικά το μόνο που θα καταφέρει είναι να στρέψει ολόκληρο το εργατικό κίνημα της περιοχής εναντίον της και φυσικά τους ίδιους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου.

Ήδη έχουμε ενημερώσει εγγράφως την Επιθεώρηση Εργασίας και άλλες αρμόδιες αρχές.

 

Η τρομοκρατία, φανερή ή συγκαλυμμένη απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να μας φοβίσει, σίγουρα θα έχει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

 

Και μόνο η πρόθεση των εργαζομένων να οργανώσουν την πάλη τους για τα εργασιακά τους συμφέροντα  ιδρύοντας Επιχειρησιακό Σωματείο είναι η απόδειξη πως οι συνθήκες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι αφόρητες.

 

Συμβουλεύουμε λοιπόν την εν λόγω εταιρεία να σταματήσει την εκδικητική της τακτική γιατί ανοίγει πόλεμο και οι απώλεις θα είναι αμφίπλευρες.

 

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι του Σωματείου ακόμη, αλλά και άλλα Σωματεία από άλλους κλάδους που μας στηρίζουν θα δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και σε άλλα ξενοδοχεία που υποφέρουν και υπομένουν τα χειρότερα να μη μένουν άλλο θεατές, να σπάσουν τον φόβο και να πάρουν την  κατάσταση στα χέρια τους.

 

Δεν είναι καιρός για να είναι ο καθένας μόνος του.

 

Εργαζόμενοι ενωμένοι  ποτέ νικημένοι!

 

 

Άγ. Νικόλαος 19 Μάρτη 2017

 

Το Δικοικητικό Συμβούλιο