in , , , , ,

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ – ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ

Συνταξιούχοι,
Δίνουμε τη δική μας μαζική – δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην  πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19/6/14 

απαιτώντας  να δοθούν λύσεις πάνω στα ζωτικής σημασίας προβλήματα των συνταξιούχων που καθημερινώς οξύνονται από τις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις μας οι οποίες έχουν λεηλατηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μας δημιουργούν άμεσα προβλήματα επιβίωσης. 

Οι συνεχείς περικοπές των επικουρικών συντάξεων, που έχουν γίνει “φύλλο και φτερό”, σηματοδοτούν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων) την κατάργησή τους.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στις κύριες συντάξεις μας που με ανησυχία βλέπουμε ότι και αυτές τίθενται σε αμφιβολία, αφού η στρόφιγγα των οικονομικών πόρων συνεχώς κλείνει.

Οι νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έρχονται από 1/7/2014 σε πρώτη φάση και ο νέος υπολογισμός των κυρίων συντάξεων από 1/1/2015 δρομολογούν και νέες μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών μας.
Υποφέρουμε και ταλαιπωρούμαστε αφάνταστα από την έλλειψη παροχής, έστω και στοιχειωδών υπηρεσιών Υγείας, λόγω των σοβαρών αδυναμιών του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, του ΠΕΔΥ, αφού γιατροί δεν υπάρχουν ούτε και υποδομές, με συνέπεια να πληρώνουμε από τις πενιχρές μας συντάξεις την περίθαλψή μας, όσοι φυσικά μπορούν!!!
Για αυτούς τους λόγους καλούμε την πανελλαδική μας συγκέντρωση.
Απαιτούμε: 
  • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα του 2010. 
  • Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε ειδικές ομάδες όπως συντάξεις αναπηρίας, χηρείας.
  •  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων 2084/92, 3655/08, 3863-3865/104046-4050/12
  •  Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. 
  • Να μην παραδοθεί η επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Επαρκή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση και εγγύηση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών.
  •  Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.
  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να επανέλθουν στα Βαρέα –  Ανθυγιεινά τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίσθηκαν (εκτός όσων έχουν εκλείψει). Να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ. 
  • Όχι στο διαχωρισμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.
Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεραμπέλλου, Γιώργος Πάγκαλος