in , , ,

Και ξαφνικά καρναβάλι στους δρόμους της…Νεάπολης.

Και ξαφνικά, καρναβάλι στη Νεάπολη από εκεί που δεν το περίμενε κανείς χάρις στην όρεξη και καλή διάθεση των δασκάλων, των γωνιών και βέβαια των μαθητών του Δεύτερου Δημοτικού σχολείου της Νεάπολης.

Στην διάρκεια της σχολικής γιορτής τους το πρωί της Παρασκευής είπαν την όρεξη τα τραγούδια και τους χορούς να τους μεταφέρουν σε ολόκληρη την πόλη, το είπαν και το έκαναν, άμεσα επαφή με το τοπικό Α.Τ ώστε να τους βοηθήσει στην κίνηση στην πόλη και έγινε η αρχή. 
Λίγο μετά τις 10.30 οι μαθητές όργωσαν τους κεντρικούς δρόμους, σταμάτησαν στην πλατεία έκαναν ένα σύντομο πάρτι και συνέχισαν στους υπόλοιπους δρόμους της Νεάπολης φωνάζοντας και προκαλώντας ένα αποκριάτικο χαμόκομφούζιο στους δρόμους της. Από την είσοδο της πόλης, στο δέλτα του περιφερειακού, μέχρι την πλατεία, μέσα στα στενά της αγοράς. 
Με συνοδεία της τροχαίας, πέρασαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό “Οι τελάληδες τση αποκράς” όπως αυτοαποκαλέστηκαν  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης μετέφεραν το μήνυμα της τελευταίας αποκριάς. Προπομπός όχημα με ηχητικά μηχανήματα που έδινε ρυθμό με τη μουσική, σε όλη την πόλη. 
Πλήθος κόσμου από τα σπίτια, τα καταστήματα και τις υπηρεσίες της πόλης, απολάμβανε την καρναβαλική παρέλαση και συμμετείχε στον ενθουσιασμό των μαθητών.
 Η  πόλη έστω για λίγες ώρες έζησε εκ νέου την κίνηση των καρναβαλιστών που με την μουσική τους, τις σφυρίχτρες και τα κουδούνια τους ξόρκισαν την κάθε υποψία άσχημης διάθεσης και την αντικατέστησαν με ότι πιο χαρούμενο και πολύχρωμο μπορεί να εκφραστεί από την παιδική ευδιαθεσία τα τραγούδια και τα γέλια τους.
ΘΑΝΟΣ Κ.