in , , ,

Κάηκε μηχανάκι εθελοντή

φωτο αρχειου

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου χτύπησε το τηλέφωνου της Π.Υ του Αγίου Νικολάου για την ενημέρωση της εκδήλωσης πυρκαγιάς ανάμεσα σε Παρακαλούρι Νεάπολης και Ανδριανού στα Ζένια.
Άμεσα κινητοποιήθηκε όλη η δύναμη της Π.Υ που είχε βάρδια την ώρα εκείνη και έφτασε στην περιοχή πάνω από τον Ανδριανό, στο σημείο όπου είχε πιάσει φωτιά πριν μερικές μέρες. 8 άντρες 4 οχήματα συν πεζοπόρο τμήμα με 6 άτομα, συν 6 από την ομάδα διάσωσης Κρήτης και 4 από τον Ερυθρό Σταυρό κατάφεραν αργά το βράδυ περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα να την σβήσουν.

 Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο διοικητής της Π.Υ του Αγίου Νικολάου Μιχάλης Βασιλάκης ζητήθηκε η συμβολή ελικοπτέρου όμως και τα δύο επιχειρούσαν στην μεγάλη φωτιά στην Μεσσαρά όπου είχαν πάει και δυνάμεις από όλο το νομό για ενίσχυση.

 Η φωτιά έκαψε 100 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 χορτολιβαδικής ενώ δεν κινδύνεψαν αγροτικές ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή είχαμε ακόμα μια φωτιά στον κόμβο του Ξηροκάμπου στα φανάρια όπου κάηκαν 100 τετραγωνικά το πιο πιθανό από τσιγάρο που πέταξε διερχόμενος οδηγός, όπως είπε οκ. Βασιλάκης.

Η φωτιά άμεσα σβήστηκε από την δύναμη και το όχημα της Π.Υ ενώ είναι ειρωνεία το γεγονός ότι ένας από τους εθελοντές που έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει είδε το μηχανάκι του να τυλίγεται στις φλόγες.

Ο κ. Βασιλάκης επισημαίνει ότι ολόκληρο το νησί είναι σε κατάσταση επιφυλακής τις μέρες αυτές με τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει παντού. Εφιστά για μια φορά ακόμα την προσοχή των πολιτών και ζητά την βοήθεια και την συμπαράσταση τους στον καύσωνα που πλησιάζει.

 ΘΑΝΟΣ Κ.