in , , , , ,

Θρίλερ για γερά νεύρα στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, των πρώτων τμημάτων, έδιναν ικανό προβάδισμα στον Αντώνη Ζερβό, ενώ λίγη ώρα αργότερα το σκηνικό ανατράπηκε με το Δημήτρη Κουνενάκη να έχει σταθερό προβάδισμα με 39,50% περίπου, έναντι 39% του Αντώνη Ζερβού. Ποσοστά που ανατράπηκαν μετά τις 12.30, φέρνοντας τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη» μπροστά και να διατηρεί το προβάδισμα, αυξάνοντας προοδευτικά τη διαφορά του από το «Σύγχρονο Δήμο». 

Στις 1 μ.μ. κι ενώ εκκρεμούσαν ακόμη αποτελέσματα από 2 τμήματα του Αγίου Νικολάου, 2 Κριτσάς, 1 της Ελούντας, 1 Νεαπόλεως και 1 Βραχασίου, το εκλογικό αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί σε 40,5% υπέρ του Αντώνη Ζερβού έναντι 38,4% του Δημήτρη Κουνενάκη. Στο σημείο αυτό απευθυνθήκαμε στους δύο υποψηφίους, ζητώντας μία πρώτη δήλωσή τους.

Ο Α. Ζερβός
Η δήλωση του κ. Αντώνη Ζερβού:


«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αλήθεια ότι έδειξε διαφορετικά πράγματα από εκείνα που εκτιμούσαν κάποιοι. Πιστεύω ότι η πρότασή μας, για κάτι το διαφορετικό στο Δήμο Αγίου Νικολάου έγινε εν πολλοίς αποδεκτή από τον κόσμο. Νομίζω ότι λειτούργησε θετικά το ήρεμο κλίμα που διατηρήσαμε. Θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι αλλαγές στα δημοτικά πράγματα του Αγίου Νικολάου.»


Στην ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, πώς σκοπεύει να κινηθεί ο συνδυασμός μέχρι την επόμενη Κυριακή, στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για τη δημοτική αρχή, ο κ. Ζερβός είπε:
«Είναι σαφές ότι θα έλθουμε σε επαφή με όλους αυτούς τους ανθρώπους, ιδιαίτερα στις περιοχές που δεν είχαμε εκπροσώπηση που δεν είχαμε επαρκή εκπροσώπηση, όπως στο Βραχάσι, στον Κρούστα κ.α., ώστε να τους πείσουμε ότι, πράγματι, μαζί μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ήδη γίνονται σειρά επαφών, που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σε θετικό, τελικό αποτέλεσμα.»

Ο Δ. Κουνενάκης

Η δήλωση του κ. Δημήτρη Κουνενάκη έχει ως εξής:
«Είναι ήδη 12 η ώρα, δεν έχουμε μάθει το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως κατά τις εκτιμήσεις μας, θα πάμε στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, με αντίπαλο τον συνδυασμό του κ. Ζερβού. Βεβαίως, είναι μια διαφορετική μάχη αυτή της επόμενης Κυριακής, όπου θα κριθούν πλέον οι πολιτικές, οι στρατηγικές, το έργο, οι συμπεριφορές του καθενός. Και, βεβαίως, θα γίνουν νέες συμμαχίες, συμπαρατάξεις, συναινέσεις, συμμαχίες. Ελπίζω ότι θα βγει ό,τι καλύτερο για την πόλη, για την περιοχή, για το Δήμο μας.»


Στην ερώτηση, αν ανέμενε ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Κουνενάκης είπε:
«Προσδοκούσαμε καλύτερο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι διαχειριστήκαμε μέσα στην κρίση, πάρα πολύ κρίσιμα θέματα και πιστεύουμε ότι το κάναμε με επιτυχία. Πραγματοποιήσαμε ένα πολύ μεγάλο έργο – δεν ξέρω πως αξιολογήθηκε από τους συμπολίτες μας. Μάλιστα, θα έλεγα ότι ως πολίτες, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα μπορούσε να μην είχε γίνει το παραμικρό… Αλλά το ότι έγινε ένα έργο 65 εκατομμυρίων, δεν ξέρω πως αξιολογήθηκε, τελικά… Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο αξιολογήθηκαν στοιχεία περί δικαιοσύνης και εντιμότητας στη σημερινή εποχή. Είναι ένα ερώτημα που απευθύνω προς τους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Κουνενάκης. Και πρόσθεσε:


«Πρέπει δε να συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι πέσαμε σε μια περίοδο δύσκολη κι αυτές οι δυσκολίες μέτρησαν αρνητικά για μας. Όμως το αποτέλεσμα το κρίνω, συνολικά, θετικό για μας, με την έννοια ότι κατακτήσαμε ένα υψηλό ποσοστό και νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα καλό εφαλτήριο για να πετύχομε την τελική νίκη», κατέληξε.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Περιμέναμε λίγο μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Από κει και πέρα δεχόμαστε την ετυμηγορία του κόσμου. Εμείς από αύριο το πρωί θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους, θα στηρίζουμε τα προβλήματά του. Για τη δεύτερη Κυριακή θα αφήσουμε τον κόσμο να αποφασίσει από μόνος του ποιον θα στηρίξει. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι ασχέτως οδηγιών, ο καθένας θα επιλέξει από μόνος του ποιον θα ψηφίσει», μας είπε ο κ. Πάγκαλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Μην έχοντας τα τελικά αποτελέσματα, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει αν τελικά η παράταξή του θα εκπροσωπηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγοντας κάποιον ή κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Είπε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση. «Αν, τελικά, δεν εκπροσωπηθούμε, εμείς και έξω από το Δήμο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον των δημοτών μας», είπε ο κ. Πάγκαλος.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

WWW.ANATOLH.COM