in , , ,

Θα δώσουμε τον αγώνα μας στην Βουλή

Την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Νικολάου εξέφρασε λίγο πριν τις 12 χθες το πρωί ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης.
Ο ίδιος λίγο πριν πετάξει από το Ηράκλειο για την Αθήνα σταμάτησε και μίλησε με τους εργαζόμενους που για δεύτερη μέρα χθες συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους σαν αντίδραση για τις απολύσεις των συναδέλφων τους στην Δημοτική αστυνομία.

Τον βουλευτή καλωσόρισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Νίκος Καραβελάκης ο οποίος διάβασε και το ψήφισμα που παραδόθηκε και στον ίδιο τον βουλευτή καλώντας για μια ακόμα φορά τους συναδέλφους του εργαζόμενους στους ΟΤΑ να μείνουν ενωμένοι γιατί μόνο έτσι θα λειτουργήσει ο αγώνας προς θετικότερη κατεύθυνση. Ο Κωστής Δερμιτζάκης είπε ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι πέρα έως πέρα δίκαιος και σε ένα αγώνα που όπως είπε θα δικαιωθεί.

 «Είναι πραγματικά πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας με αυτή τη βάρβαρη επίθεση στον Δημόσιο τομέα. Σήμερα είστε εσείς αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι ενώ σειρά θα πάρουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με την ανεργία να παίρνει εφιαλτικές διστάσεις. Κανείς από την κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη του την ανθρώπινη διάσταση του θέματος, και είναι να απορεί κανείς πως υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που θα υψώσουν το χέρι τους για να ψηφίσουν τους νόμους αυτούς στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Πως θα μπορέσουν άραγε αυτο9ίοι άνθρωποι με ήσυχη την συνείδηση τους , να πάνε το βράδυ στο σπίτι τους, να κοιτάξουν στα ματιά τα παιδιά τους και να δουν ξανά τον ίδιο τον λαό και τους εργαζόμενους στα μάτια; Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ είμαστε δίπλα σας και το λέω χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω δίνουμε τον αγώνα μας σε μια κρίσιμη εβδομάδα όπου με την μορφή του κατεπειγόντως θα έρθει στην βουλή αυτό το επαίσχυντο μίνι μνημόνιο. Δυστυχώς για να πάρουμε μια δόση κάθε φορά περνούν τα ποιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα, και εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, επικαλούμενοι το σύνταγμα, επικαλούμενοι την νομιμότητα ακόμα και την συνείδηση των βουλευτών την ώρα της ψηφοφορίας. Ελπίζουμε ο αγώνας αυτός όλων μας να μην πάει χαμένος.» είπε και τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα του αγώνα για όλους, αγώνας που πρέπει να κλιμακωθεί να μαζικοποιηθεί γιατί καλείστε, είπε, να πληρώσετε τα αποτελέσματα μιας κρίσης που δεν φταίξατε, όπως δεν έφταιξε και ο Ελληνικός λαός.

 «Στον αγώνα αυτό θα είμαστε μαζί, πλάι πλάι, με όλους τους εργαζόμενους οπουδήποτε και αν εργάζονται. Μέσα από την κοινοβουλευτική μας δράση θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ακουστεί η δίκαιη φωνή του αγώνα σας.» είπε τέλος.

 Παρόν και ο πρόεδρος των εργαζομένων της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης Αργύρης Ματάμης ο όποιος διάβασε το ψήφισμα διαμαρτυρίας των συναδέλφων του και δήλωσε την συμπαράσταση τους στον αγώνα των συναδέλφων τους στους Δήμους. Τον λόγο πήρε και ο Δήμαρχος καλώντας τους πάντες να αγωνιστούν με τους εργαζόμενους που διώκονται από την εργασία τους λέγοντας ότι κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει η επόμενη μέρα.

 «Κανείς δεν μας ρωτάει τίποτα, κανείς δεν υπολογίζει τίποτα και σαφώς το ζήτημα που μπαίνει είναι ζήτημα δημοκρατικό. Μόνο στην Ελλάδα η αυτοδιοίκηση οδηγείται σε μαρασμό και στο περιθώριο όταν παντού στην Ευρώπη ενισχύεται.» είπε και μίλησε για την αποξήλωση των Δήμων, το χάσιμο των εργαζομένων και τους ανθρώπων που με τα προσωπικά τους και οικογενειακά τους οδηγούνται στο περιθώριο αλλά και ο Δήμος αδυνατεί να εκτελέσει τα στοιχειώδη.

 «Το θέμα που έχει μπει είναι όλης της κοινωνίας που βλέπει τα πάντα να υποβαθμίζονται και πραγματικά όλοι οι άνθρωποι πρέπει να σταθούν δίπλα σε όλα όσα γίνονται και στους ανθρώπους που τόσο πλήττονται. Το μέλλον δεν είναι καθόλου καλό και σήμερα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε και να φωνάξουμε, αγώνας που θα έχει διάρκεια και ελπίζω να έχουμε καλά αποτελέσματα για το καλό όλων μας. Είναι θέμα ηθικό και θέμα δικαιοσύνης και είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε να περάσουν, όλοι στον αγώνα να βγούμε από όλο αυτό.» είπε τέλος ο
Δημήτρης Κουνενάκης καλώντας όλους να δώσουν βροντερό παρόν.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ