in

Η Samsung φέρεται να ετοιμάζει το πρότυπο του αναδιπλούμενου Galaxy X

Μπορεί αυτό το διάστημα η πλειοψηφία των ειδήσεων για τη Samsung να σχετίζονται με τη νέα σειρά Galaxy S8 ωστόσο φαίνεται ότι η κορεατική εταιρεία στο παρασκήνιο συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε φουτουριστικά και μεγαλεπήβολα σχέδια.

Όπως μας πληροφορεί η κορεατική εφημερίδα The Investor, η Samsung εργάζεται στην κατασκευή ενός αριθμού 2000 έως 3000 συσκευών που έχουν λάβει την ονομασία Galaxy X. Οι συσκευές αποτελούν τα πρότυπα δείγματα των αναδιπλούμενων smartphones της κορεατικής εταιρείας και φέρουν ένα ζεύγος οθονών διαγωνίου 5 ιντσών τεχνολογίας OLED συνδεδεμένες μεταξύ τους με ένα είδος «μεντεσέ».

Η συγκεκριμένη σύνδεση λογικά βρίσκεται στο πίσω μέρος των οθονών και επιτρέπει στο Galaxy να «διπλώνει» κατά 180 μοίρες. Προφανώς αυτές οι συσκευές δεν προορίζονται για διάθεση στην αγορά. Αντίθετα, θα χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή, εκ μέρους της Samsung, των παραμέτρων χρήσης αναδιπλούμενων smartphones.

Επιπρόσθετα, η Samsung φέρεται να αναπτύσσει και το ανάλογο λογισμικό με πολλά χαρακτηριστικά multitasking τα οποία θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα λειτουργίας σε συνολική επιφάνεια οθόνης διαγωνίου 10 ιντσών.

Η ιδέα χρήσης εύκαμπτων οθονών για τη δημιουργία foldable συσκευών δεν είναι καινούργια, καθώς σαν ιδέα υπάρχει με τη μορφή του Project Valley εδώ και αρκετό καιρό με τη Samsung να έχει δημιουργήσει και σχετικό διαφημιστικό υλικό. Ωστόσο, αν και προηγούμενες φήμες ήθελαν αυτές τις συσκευές να κυκλοφορούν εντός του έτους, πρόσφατες αναφορές θέλουν το λανσάρισμά τους να τοποθετείται το 2019.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr