in

Η Goldman Sachs υπολογίζει την τιμή του iPhone 8 στα 1000 δολάρια

Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές και φήμες η Apple πρόκειται να λανσάρει το ερχόμενο φθινόπωρο τρία νέα smartphones, εκ των οποίων αυτό που θα ενσωματώνει τις περισσότερες καινοτομίες θα είναι το iPhone 8.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Goldman Sachs, την οποία φιλοξενεί η ιστοσελίδα του Business Insider, το επερχόμενο iPhone 8 θα διατίθεται σε εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 128GB και 256GB και σε τιμές 999 και 1099 δολάρια, αντίστοιχα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τιμές αυτές θα είναι περί τα 130 δολάρια υψηλότερες σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα της Apple.
Επιπρόσθετα, η Goldman Sachs υπολογίζει ότι η τιμή του iPhone 7S Plus θα είναι στα 769 δολάρια ενώ του iPhone 7S στα 649 δολάρια.
Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι η Apple δεν θα προλάβει να έχει έτοιμο το iPhone 8 μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι αναλυτές της Goldman Sachs πιστεύουν ότι αυτό δεν θα συμβεί. «Η Apple συνήθως διερευνά παράλληλα διάφορα σχέδια συσκευών. Ωστόσο, με μόνο τέσσερις μήνες να απομένουν έως το λανσάρισμα πιστεύουμε ότι η Apple έχει καταλήξει στο τελικό design της συσκευής», αναφέρουν οι αναλυτές στον Business Insider.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αναλυτές της KGI και της Deutsche Bank έχουν εκτιμήσει αντίθετα ότι το iPhone 8 δεν θα καταφέρει να είναι έτοιμο εντός του 2017. Διάφορα δημοσιεύματα θεωρούν βέβαιο ότι το iPhone 8 θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά θα λανσαριστεί εμπορικά κάποια στιγμή εντός του 2018. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συνέβη με το Apple Watch το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά έφτασε στις αγορές τον Απρίλιο του 2015.
Επιστρέφοντας στην ανάλυση της Goldman Sachs, θα πρέπει να αναφέρουμε την εκτίμηση των αναλυτών για τα τμήματα του νέου iPhone τα οποία ανεβάζουν τον λογαριασμό. Έτσι, η οθόνη OLED των 5,8 ιντσών προσθέτει 35 δολάρια, η φημολογούμενη τεχνολογία 3D sensing προσθέτει άλλα 20 δολάρια, η εγκατάσταση ταχύτερης μνήμης ανεβάζει το κόστος κατά 16 έως 29 δολάρια. Επίσης, θα διατίθεται νέος επεξεργαστής A11, δεν θα υπάρχει home button, ο αποθηκευτικός χώρος θα ξεκινάει από τα 128GB, ενώ φημολογείται ότι θα υπάρχει ιδιαίτερα εξεζητημένος τρόπος βιομετρικού ξεκλειδώματος της συσκευής.

pestaola.gr