in , , , , ,

Η φωτογραφία με την βοήθεια του Στέλιου Κούλογλου. fotos

Την φωτογραφία από το ω έως το α παρουσίασε μέσα από τα εργαστήρια του σε μικρά αλλά και σε μεγάλα παιδιά ο γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου στα πλαίσια του 5ου παιδικού φεστιβάλ. 

Ο ίδιος φιλικός επικοινωνιακός και κατανοητός πολύ γύρο από την τέχνη και το χόμπι της φωτογραφίας μίλησε σε όλους για τις βασικές αρχές της φωτογράφισης και τόνισε πως η φωτογραφία πέρα από τους βασικούς κανόνες της είναι καθαρά προσωπική έκφραση. 

Διαχώρισε τα είδη της φωτογράφισης και είπε πως ο ίδιος δεν επιλέγει να «πειράζει» τις φωτογραφίες αλλά να παρουσιάζει τα θέματα του όπως ακριβώς αυτά αποτυπώθηκαν στην μηχανή του. 

Ζήτησε από όλους να βγάλουν τις φυτογραφίες τους από τον χώρο του παιδικού φεστιβάλ για τις οποίες θα συζητήσουν την επόμενη  μέρα.  Στην ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ εάν η φωτογραφία δημιουργεί το θέμα ή απλά συνοδεύει το κείμενο, είπε πως όλα μπορούν να συμβούν. 

«Η έκφραση μια εικόνα χίλιες λέξεις τα λέει όλα, υπάρχει φωτογραφία για την οποία μπορεί να γράψει κανείς βιβλία ολόκληρα. Συμβαίνει και το αντίθετο, η ίδια η εικόνα απλά να αποδεικνύει όσα στο κείμενο έχει γράψει κάποιος.» είπε και μιλώντας στους μικρούς φίλους του παιδικού φεστιβάλ τους προέτρεψε να βγάζουν πολλές φωτογραφίες, ξανά και ξανά, και έτσι και αλλιώς και να μην σταματούν να πειραματίζονται με τα πλάνα τους.

ΘΑΝΟΣ Κ.