in ,

Η Σπιναλόγκα πλησιάζει UNESCO

image

Η αποστολή εγγράφου από το Υπουργείο Πολιτισμού προς τον Δήμο Αγίου Νικολάου, για την ορθή προετοιμασία του φακέλλου ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της  UNESCO, χαρακτηρίστηκε ως ευνοική συγκυρία από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, ο οποίος γνωστοποίησε ότι αύριο Πέμπτη συγκαλείται η ομάδα σύνταξης που έχει αναλάβει την υποβολή του σχετικού φακέλλου, στο Ηράκλειο,προκειμένου να προχωρήσει στην αναμόρφωση του κειμένου-φακέλλου υποψηφιότητας για την UNESCO. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τις προηγούμενες μέρες απεστάλλλει κατόπιν παραινέσεων του Δήμου, έγγραφο και CD, το οποίο περιλαμάβάνει το βασικό κείμενο που υπεβλήθει για τον αρχαιολογικό χώρο των «Φιλίππων», ούτως ώστε αυτό, να αποτελέσει στοιχείο στο οποίο ο Δήμος θα προχωρήσει στις απαραίτητες επισημάνσεις για την ολοκλήρωση του φακέλλου.
Στην αυριανή συνάντηση θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντ. Ζερβός, ο πολιτικός Μηχανικός κ. Κων/νος Μαυρικάκης , ο αρχιτέκτονας κ.Οδυσσέας Σγουρός,  η Αρχαιολόγος κ.Στυλιανή Μαλιαράκη η Αρχιτέκτονας κ. Εύα Μουντράκη καθώς η αρχαιολόγος κ.Μοσχόβη Γωγώ, η οποία διαχειριζόταν μέχρι πρόσφατα αποκλειστικά,το θέμα της Σπιναλόγκας.

«Ο Ηλεκτροφωτισμός της Σπιναλόγκας»
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, με αφορμή την παραπάνω συνάντηση, έκανε γνωστό ότι μετά την σύμβαση που υπεγράφει μεταξύ της ΕΤΑΔ (Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου) και ιδιωτικού γραφείου στον Άγιο Νικόλαο, στο εξής το μνημείο το μνημείο, θα φωτίζεται κάθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κατά τις ημέρες Παρασκευή- Σάββατο-Κυριακή).

«Πόντιση καλωδίου»
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στην συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουλίου στην ΕΤΑΔ, παρουσία της Γ.Γ.του υπουργείου Πολιτισμού και του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού αναμένεται να οριστικοποιηθεί η θέση και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπισθεί το θέμα της μεταφοράς του ρεύματος στο νησί, με υποβρύχιο καλώδιο.
Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, ο Περιφέρειαχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει σε αυτή τηδιαδικασία. Ευελπιστούμε –επεσεήμανε- ότι εισερχόμαστε στην τελική ευθεία , με ορατά αποτελέματα στο εξης.