in ,

Η πιο σύγχρονη τάση για τους παιδότοπους στην Ευρώπη  στo 8ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αγίου Νικολάου

 
 
“Ο Μπλε παιδότοπος της φαντασίας” η πιο σύγχρονη μορφή “παιδικής χαράς” στην Ευρώπη έρχεται στο 8ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αγίου Νικολάου 17&18 Ιουνίου στην πλαζ ΕΟΤ!! Ονομάζεται “PlayCanDo”  ή “Imagination Playground™” και ωθεί τα παιδιά να διαχειριστούν το περιβάλλον τους και να σχεδιάσουν τον δικό τους κόσμο! Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα παιχνιδιού τα Blue Blocks, από μη-τοξικό, αφρώδες υλικό σε έντονο μπλε χρώμα, ειδικά σχεδιασμένο για να ενθαρρύνει το αυθόρμητο, κατευθυνόμενο από το παιδί παιχνίδι – το είδος παιχνιδιού που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι κρίσιμης σημασίας για τη νοητική, κοινωνική, σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Κομμάτια σε αμέτρητα σχήματα, κύβοι,
τουβλάκια, μακαρόνια, σωλήνες & ό,τι άλλο βάλει ο νους, στοιβάζονται & συν αρμολογούνται με απεριόριστους τρόπους,
ενθαρρύνοντας τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και δίνοντας τα την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον δικό τους μοναδικό παιχνιδότοπο .
Ο μόνος περιορισμός είναι η ίδια τους η φαντασία!!
Η Επιστροφή του Ελεύθερου Παιχνιδιού
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά απολαμβάνουν καλύτερα το παιχνίδι όταν μπορούν να παίξουν με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικά επίπεδα. Το παιχνίδι είναι πιο δημιουργικό όταν γίνεται σε περιβάλλοντα που μπορούν να (συν)διαμορφώνονται και να αλλάζουν! Σκοπός του Παιδικού Φεστιβάλ είναι να επανασυστήσει την έννοια του ελεύθερου παιχνιδιού μέσα από τον μπλε παιδότοπο “PlayCanDo” όπου τα παιδιά απολαμβάνουν μια ανεξάντλητη ποικιλία μορφών παιχνιδιού, μεταξύ των οποίων κατασκευή, παιχνίδι μίμησης, παιχνίδι ρόλων και εφεύρεση των δικών τους παιχνιδιών.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.playcando.com