in , , , , ,

Η μεταφορά της ΑΣΤΕΑΝ δεν εξυπηρετεί ΚΑΝΕΝΑ

Κοινό υπόμνημα υπέβαλαν οι 4 πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Κρήτης προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της παραμονή της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του του υπομνήματος.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
Τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης και η στενή συνεργασία τους σε σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία και την ανάπτυξη αποτελούν τους κύριους πόλους στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.
Με επίγνωση του ρόλου αυτού λαμβάνουμε κοινή θέση σε ένα ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα στο Λασίθι.
Η υπό διαβούλευση απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να μετονομαστεί η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης δεν μας βρίσκει αντίθετους.
Όμως η μεταφορά της έδρας της από τον Άγιο Νικόλαο που βρίσκεται σήμερα θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετεί κανένα. Η περιοχή της Ελούντας και ευρύτερα του Αγίου Νικολάου είναι από τις πιο αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές στην Ελλάδα και η συγκέντρωση πολλών τουριστικών μονάδων με πολύ υψηλές προδιαγραφές είναι ιδανική για την ύπαρξη και λειτουργία μιας τέτοιας σχολής.
Η ανάπτυξη της οικονομίας της Κρήτης δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σε ένα μοντέλο συγκεντρωτισμού. Αντιθέτως πρέπει να προσπαθούμε πάντα να αναδεικνύομαι και να εκμεταλλευόμαστε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών του νησιού και της υγιούς ανάπτυξης.
Η παρούσα επιστολή αποτελεί την απόδειξη της ομόθυμης στήριξης του αιτήματος αυτού και από τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης. Ελπίζουμε να επικρατήσουν λογικότερες σκέψεις και η σχολή να παραμείνει στον Άγιο Νικόλαο. Με δεδομένη τη σημασία και την ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σήμερα, διατυπώνουμε ταυτόχρονα το αίτημα για αναβάθμιση της σχολής σε ανώτατη.
Οι Πρόεδροι
Επιμελητήριο Ηρακλείου Επιμελητήριο Χανίων Επιμελητήριο Ρεθύμνης Επιμελητήριο Λασιθίου
Ε. Αλιφιεράκης Ι. Μαργαρώνης Γ. Γκακουμάκης Θ. Χαριτάκης