in , ,

Η διοικήτρια παραβίασε τη νομοθεσία, απάντηση Μανουσάκη στην απάντηση Σπινθούρη.

Aπάντηση στην ανακοίνωση της διοικήτριας του ΓΝΑΝ για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Ως απάντηση σε όσα αναφέρει η κυρία διοικήτρια του ΓΝΑΝ στην ανακοίνωση της για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω:

Κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία έκανα σαφές στην κυρία διοικήτρια ότι δεν πρόκειται να διαταραχθεί η ασφαλής λειτουργία των ΤΕΠ αφού είμασταν δύο άτομα στη βάρδια και εγώ δεν θα απομακρυνόμουν από το χώρο, αλλά απλά θα έβγαινα στην πόρτα για να μιλήσω για λίγο στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού. Ήταν απόλυτα σαφές από την πλευρά μου ότι δεν θα δημιουργούνταν κανένα πρόβλημα στο τμήμα στο οποίο εργάζομαι. Η διοικήτρια το κατάλαβε αυτό αλλά η κύρια ένσταση της ήταν ότι δεν έχω αρμοδιότητα να μιλήσω στον τηλεοπτικό σταθμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τα κτιριακά προβλήματα του Νοσοκομείου (τα περί απρόσκοπτης ή μη λειτουργίας των ΤΕΠ ήταν απλά το πρόσχημα).

Ανέφερα επίσης ότι έχω δικαίωμα διαλείμματος, αλλά η κυρία διοικήτρια μάλλον δεν το κατάλαβε γιατί βιαζόταν να κλείσει το τηλέφωνο γιατί όπως μου είπε είχε άλλη δουλειά στο γραφείο της.

Επίσης η κυρία διοικήτρια θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η σχετική νομοθεσία για τη συνδικαλιστική δράση (νόμος 1264/1982) δεν προβλέπει μόνο χορήγηση συνδικαλιστικών αδειών αλλά στο άρθρο 17 αναφέρει: “Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, των ελεγκτικών επιτροπών και τους αντιπροσώπους των πρωτοβάθμιων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”, κάτι που η κυρία διοικήτρια αρνήθηκε να πράξει.

Επίσης για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις από τα γραφόμενα της κυρίας διοικήτριας, θέλω να τονίσω ότι ποτέ δεν ασκώ συνδικαλιστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας μου, δεν κάνω χρήση των συνδικαλιστικών μου αδειών και το σύνολο της συνδικαλιστικής μου δράσης γίνεται στον ελεύθερο χρόνο μου, κάτι που το γνωρίζουν καλά τόσο οι συνάδελφοι μου όσο και η κυρία διοικήτρια. Το συγκεκριμένο απόγευμα έτυχε να επικοινωνήσουν μαζί μου από τηλεοπτικό σταθμό ενώ ήδη είχα πιάσει δουλειά, γι΄αυτό και ζήτησα την άδεια της διοικήτριας την οποία δεν μου έδωσε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής

Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ

Πρόεδρος ΔΣ Συλλ. Εργαζ. ΓΝΑΝ

δείτε εδώ τι δήλωσε ο κ. Μανουσάκης στο fonien.gr