in

Η άσκηση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων τη τρίτης ηλικίας – Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου [PICS]

Μια διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με το πως αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας- στην καθημερινότητα τους- τα ζητήματα που σχετίζονται με την φυσική τους κατάσταση, επιχείρησαν σήμερα να παρουσιάσουν, οι σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ , στην συνάντηση που είχαν με τα μέλη του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου.

Με αφετηρία το γνωστικό τους αντικείμενο, τόσο η καθηγήτρια κ. Γιούλη Καρακυρίτση (φυσικοθεραπεύτρια), όσο και οι σπουδαστές του ΙΕΚ, παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με τα οφέλη που μπορεί να έχει η καθημερινή ολιγόλεπτη άσκηση στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, δεδομένης της αύξησης σε μεγάλο βαθμό της ποιοτικής επιβίωση τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι σπουδαστές του ΙΕΚ διένειμαν έντυπα με χρηστικές οδηγίες στα μέλη του ΚΑΠΗ, ενώ παρουσίασαν ασκήσεις που θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην ζωή τους οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Σην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η Δ/ντρια του ΟΚΥΔΑΝ κ. Β. Βουκυκλάρη, η φυσικοθεραπετρια (καθηγήτρια του ΙΕΚ) κ. Γιούλη Καρακυρίτση καθώς και οι σπουδαστές του Ινστιτούτου : Βιβή Αρκαδάκη, Δέσπω Αικατερινάκη, Νίκος Πολυχρονάκης, Σταύρος Αφορδακός, Δέσποινα Σεργίου, Αγνή Γκρεγκόρ.