in , , , , , ,

Ζερβάκης, στην τελική ευθεία

Λασιθιώτισες και Λασιθιώτες

 

Την προσεχή Κυριακή καλούμαστε και πάλι στις κάλπες για να εκλέξουμε τους ανθρώπους που κατά την κρίση μας θα εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στην Ευρώπη και θα αποτελούν τα αυτιά, τα μάτια και την φωνή της Ελλάδας σε μία Ευρώπη ενιαία αλλά όχι αλληλέγγυα, μεγάλη αλλά όχι ισχυρή, δυνατή αλλά με αδύναμους κρίκους. Ασφαλώς και η ψήφος μας θα κριθεί εν πολλοίς από τις κυρίαρχες πολιτικές των κομματικών παρατάξεων και θα δώσει το στίγμα της βούλησης του Ελληνικού λαού για την παραπέρα συγκατοίκηση του με τους υπολοίπους λαούς της Ευρώπης.

 

Την προσεχή Κυριακή θα κληθούμε επίσης σε επαναληπτικές εκλογές, να επιλέξουμε σε πολλές περιοχές τους τοπικούς Δημοτικούς άρχοντες καθώς και τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες της Κρήτης. 
 

Εδώ το έργο των ψηφοφόρων φαίνεται ευκολότερο, καθώς τα κριτήρια εκλογής έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση ανθρώπων και πρακτικών με αποδεδειγμένη επάρκεια ή ανεπάρκεια, ικανότητα ή ανικανότητα, ενδιαφέρον ή αδιαφορία. 
 

Κοιτάζοντας λοιπόν κανείς κατάματα την πραγματικότητα στο Λασίθι η διαπίστωση απ’ άκρη σε άκρη είναι μία: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. 
 

Η χρόνια υποβόσκουσα διαμάχη μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων του Λασιθίου, η πολλές φορές άτονη και μονομερής διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και η εσωστρεφής και πολλές φορές αδιάφορη αντιμετώπιση ζωτικών θεμάτων του Νομού, έδωσαν το δικαίωμα να θεωρούμαστε δεδομένοι, εύκολα διαχειρίσιμοι και αναποτελεσματικοί. 
 

Ήρθε η ώρα, η ΦΩΝΗ ΜΑΣ να αποκτήσει δύναμη και ο Νομός μας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση κι όχι προς αποφυγή! Η παρουσία όσων μας θυμούνται μόνο προεκλογικά και μας χτυπούν την πλάτη φιλικά ψιθυρίζοντας μικροεξυπηρετήσεις είναι το μοντέλο που διαιωνίζει τα κακώς κείμενα και οδηγεί κάθε μέρα τον τόπο ένα βήμα πίσω. 
 

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να αποτινάξουμε όσα μας βαραίνουν τόσα χρόνια και υποτιμούν την αντίληψη μας, δοκιμάζουν την αξιοπρέπεια μας και διαταράσσουν την συνοχή ενός ευλογημένου τόπου. 
 

Την Κυριακή ας ενεργοποιήσουμε όλοι τους βομβητές αφύπνισης και με μόνο κριτήριο την πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου, ας επιλέξουμε ανεξάρτητους, καθαρούς και ικανούς ανθρώπους, για να κερδίσει το Λασίθι την χαμένη του υπηρηφάνεια και να καμαρώνουμε για τον τόπο που επιλέξαμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας!

 

Γιώργος Ζερβάκης

 

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

 

Με το Συνδυασμό ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ του Σεραφείμ Τσόκα