in , ,

Εως 80% ψαλίδι στα πρόστιμα της εφορίας.

Από ακόμα χαμηλότερη βάση ξεκινούν τελικά τα πρόστιμα της εφορίας, πάνω στην οποία θα διαπραγματευθεί το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα.
Οι έντονες αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και στην αγορά, οδήγησαν τον πρωθυπουργό να ζητήσει ο ίδιος την άμεση – και γενναία – μείωση των ποινών. Αυτό σημαίνει ότι το – νέο – φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι :

Τα πρόστιμα της εφορίας για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης και μη έκδοση αποδείξεων θα περιοριστεί από τα 1.000 στα 250 ευρώ για όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία και από τα 2.500 στα 500 ευρώ για όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Επιπλέον, πέραν του θέματος των προστίμων, αναμένεται να αυξηθεί το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, δεν θα γίνονται κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ, ενώ οι λογαριασμοί μισθοδοσίας θα προστατεύονται από αυτή τη διαδικασία για μία εβδομάδα, από ένα 24ωρο, που ισχύει σήμερα, από τη στιγμή, που κατατίθεται ο μισθός στο λογαριασμό.

Σε ό,τι αφορά το φόρο υπεραξίας, η τιμή κτήσεως θα υπολογίζεται τιμαριθμικά με βάση τον πληθωρισμό των ετών από την αγορά μέχρι την πώληση του ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι ελάχιστοι θα επιβαρύνονται με αυτό το φόρο, όταν πωλούν ακίνητό τους.
Από το φόρο θα απαλλάσσονται όσοι πωλούν ακίνητα, που κατέχουν πάνω από 25 χρόνια. Ο φόρος υπεραξίας θα υπολογίζεται και θα βεβαιώνεται από τις εφορίες, ενώ οι συμβολαιογράφοι θα είναι υπεύθυνοι μόνο για την είσπραξη και την απόδοση του.

πηγη http://www.news.gr