in , , , ,

Ευλογημένος ο ερχόμενος, η στάση του Κύριλλου στο Καλό Χωριό. video – fotos

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής στην Ιεράπετρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

 

Το Καλό Χωριό Μεραμπέλλου αποτελεί το όριο της μητροπολιτικής περιφέρειας  Ιεραπύτνης και Σητείας, έτσι σαν πρώτη στάση σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν η ενορία Καλού Χωριού όπου οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ετοιμάσει θερμή υποδοχή στην πλατεία του οικισμού Ίστρο.

 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε τιμώντας τον νέο Μητροπολίτη με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη  σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο. Κατά την άφιξη του  βεγγαλικά στόλισαν τον ουρανό, άσπρα περιστέρια  αφέθηκαν ελεύθερα από μικρούς Κρητικούς χορευτές πρός τιμή του.

Παρατεταμένο χειροκτρότημα με το επιφωνήμα «ΑΞΙΟΣ» από τους παρευρισκομένους συνόδευσε τον νέο Μητροπολίτη κατευθυνόμενο στην έξεδρα που υπήρχε.

 

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Ζερβός Αντώνιος απεύθυνε χαιρετισμό και ο πατήρ Πανάρετος της ενορίας Καλού Χωριού. Τέλος ο νέος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος  έκανε  ευχαριστήρια ομιλία και αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα .

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ

19-11-16-kyrillos-7

19-11-16-kyrillos-2 19-11-16-kyrillos-3

19-11-16-kyrillos-8

19-11-16-kyrillos-5 19-11-16-kyrillos

 

κείμενο – φωτογραφίες – βίντεο: Μαρία Κασωτάκη.