in , , , , ,

Επ’ ώμου…κάλπη.

Στις επάλξεις του προεκλογικού αγώνα τοποθετούνται πλέον οι εκλογικοί συνδυασμοί, μετά την κατάθεσή τους στο Πρωτοδικείο Λασιθίου. Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων υπήρξε μακρά και επίπονη διαδικασία και εξελισσόταν μέχρι και λίγη ώρα πριν την υποβολή της δήλωσής τους στο Πρωτοδικείο.
Δεν είναι δε τυχαίο ότι οι επικεφαλής των τριών από τους τέσσερις συνδυασμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης (Σύγχρονος Δήμος), Αντώνης Ζερβός (Δικαίωμα στην πόλη) και Πανίκος Καρατσής (Δημοτική Συνεργασία) τους κατέθεσαν διαδοχικά, σε μικρή χρονική απόσταση ο ένας από τον άλλο, την Κυριακή το βράδυ, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 10 μ.μ. κατέθεσε το συνδυασμό του ο Πανίκος Καρατσής, στις 11 ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης και δέκα λεπτά αργότερα, στις 11.10 ο Αντώνης Ζερβός. Από το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 9 π.μ., είχε καταθέσει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Πάγκαλος, ο οποίος, μάλιστα, ανέφερε ότι θα τον είχαν καταθέσει από την προηγούμενη μέρα, αλλά καθυστέρησε η παραλαβή δύο πιστοποιητικών υποψηφίων του συνδυασμού.


Πρώτος από τους υποψηφίους του Ν. Λασιθίου κατέθεσε τον φάκελο του ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιεράπετρας, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23.45 κατέθεσε ο συνδυασμός «Λασιθιώτικο Κάλεσμα» του Γιάννη Στεφανάκη για τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.


Τα εκλογικά κέντρα


Ήδη οι τέσσερις συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στην εκλογική μάχη στο Δήμο Αγίου Νικολάου, στήνουν τα στρατηγεία τους – ο Δ. Κουνενάκης απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου (γωνία οδών Κοντογιάννη και Ρ. Καπετανάκη), ο Αντώνης Ζερβός στη γωνία των οδών 25ης Μαρτίου και Ηρώων Πολυτεχνείου, ο Πανίκος Καρατσής επί της 5ης Μεραρχίας 12 και ο Γιώργος Πάγκαλος σε περίπτερο δίπλα στην είσοδο της μαρίνας. Οι δύο πρώτοι υποψήφιοι έχουν προγραμματίσει να παρουσιάσουν τους υποψηφίους των ψηφοδελτίων τους αύριο 30 Απριλίου, με μισή ώρα διαφορά ο ένας από τον άλλο. Ο Δ. Κουνενάκης θα τους παρουσιάσει εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο στις 7.30 μ.μ. και ο Αντώνης Ζερβός σε εκδήλωση που θα γίνει στο ΡΕΞ, στις 8 μ.μ. Όπως είπε ο κ. Πάγκαλος, πιθανότατα η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα γίνει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαϊου στο χώρο της μαρίνας. Εκεί θα μιλήσει ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος, μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Ορφανό και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Σ. Συμεωνίδη.


Στην Ιεράπετρα


Μετά και την κατάθεση των ψηφοδελτίων η Ιεράπετρα κινείται για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς. Έξι συνολικά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι – που στην Ιεράπετρα, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, παρέμειναν όλοι τελικά – και ένας μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων ρίχνονται στη μάχη της κάλπης. Επαναλαμβάνουμε αλφαβητικά: Ελένη Βλάσση, Μανόλης Γερακιανάκης, Θεοδόσης Καλαντζάκης, Μαρία Κοτσυφάκη, Μιχάλης Μαχαιράς, Γιώργος Προϊστάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Τα εκλογικά γραφεία τους βρίσκονται διάσπαρτα στο κέντρο της πόλης και καθημερινά οι υποψήφιοι δέχονται φίλους και γνωστούς, αλλά και πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για το πρόγραμμά τους και να δουν τους συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια από κοντά.


Στη Σητεία


Μετά την αποχώρηση τελικά του κ. Νίκου Κουρουπάκη, που δεν προχώρησε στην κατάθεση συνδυασμού και το θρίλερ που εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες, τρεις παραμένουν οι διεκδικητές της δημοτικής αρχής στη Σητεία. Κατ’ αλφαβητική σειρά: «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σητείας» με επικεφαλής την Σταυρούλα Καράμπελα, «Σητείας Δήμο
ς Αλλάζει» με επικεφαλής τον Θοδωρή Πατεράκη, «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Σητείας» με επικεφαλής την Κατερίνα Σκαρβελάκη.
Αυξημένη είναι πλέον η κινητικότητα στα εκλογικά κέντρα των δύο τελευταίων, του κ. Πατεράκη, στα Πλατανάρια, που εγκαινίασε την Παρασκευή και της κ. Σκαρβελάκη στην οδό Αν. Παπανδρέου.


Στο Οροπέδιο Λασιθίου


Δύο παρέμειναν οι διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου μετά την αποχώρηση του νυν Δημάρχου Γιώργου Μηλιαρά, που είναι πλέον υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου.
Ο κ. Μιχάλης Περυσινάκης και ο κ. Γιάννης Στεφανάκης διεκδικούν τη δημοτική αρχή με στοίχημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Οροπεδίου και στην πληθυσμιακή του τόνωση.


Για την Περιφερειακή Ενότητα


Στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου έγινε η κατάθεση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που μπήκαν στη μάχη των Περιφερειακών Εκλογών στην Κρήτη.
Τα ψηφοδέλτιά τους και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους τους για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έστειλαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι παρακάτω συνδυασμοί: «Κρήτη μπορούμε» με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Γιώργο Ζερβάκη, «Ριζοσπαστική Συνεργασία» με τον κ. Μανόλη Θραψανιώτη, «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» με υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη την κα Πετράκη Πελαγία, «Μία Κρήτη» με τον κ. Γιώργο Σπυριδάκη και «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον κ. Συμεών Συμεωνίδη.

πηγη www.anatolh.com