in ,

Επιλέξαμε ένα σύγχρονο μηχάνημα από τα κομοδίνα που ζητούσαν, απαντά η Ένωσης των αστυνομικών στην Μ. Σπινθούρη.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Λασιθίου (και όχι η Ένωση Αστυνομικών Λασιθίου που παραπέμπει στην συνδικαλιστική Ένωση του Νομού μας),  στα πλαίσια των κοινωνικών εκδηλώσεων –  δραστηριοτήτων της μαζί  με τον Ιατρικό σύλλογο Λασιθίου, προβήκαμε στην αγορά – δωρεά στην Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου εξειδικευμένου μηχανήματος ανίχνευσης φλεβών, προκειμένου αναβαθμίσουμε της παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας.

 

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του προαναφερόμενου Νοσοκομείου, θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι το κόστος αγοράς (μερικών χιλιάδων ευρώ) του μηχανήματος ανίχνευσης φλεβών, ξεπερνά κατά πολύ την πρόταση που μας είχε γίνει για αγορά κομοδίνων στην χειρουργική κλινική.

 

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προερχόντουσαν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα που είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία η ποδοσφαιρική ομάδα της Διεθνούς  Ενώσεως  Αστυνομικών Τ.Δ. Λασιθίου με την αντίστοιχη ομάδα του Λιμενικού Σώματος Αγίου Νικολάου και η αρχική πρόταση της Ένωσης μας ήταν η αγορά μόνο Ιατρικού εξοπλισμού που θα αναβάθμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Ποδοσφαιρικός Αγώνας για ανάλογο σκοπό είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2016 και για το Νοσοκομείο της Σητείας.

 

Η απόφαση για την αγορά του εν λόγω μηχανήματος πάρθηκε στο γραφείο της κυρίας Σπινθούρη Μαρίας παρουσία της ιδίας και της διευθύντριας της παιδιατρικής κλινικής κυρίας Μανιουδάκη-Νικολαράκη Αργυρής κατόπιν πρωτοκολλημένου αιτήματος της Παιδιατρικής κλινικής το οποίο και έλαβε γνώση ο Πρόεδρος της Ένωσης μας.

 

Παρουσία της κυρίας Σπινθούρη Μαρίας η προαναφερόμενη διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής μας γνωστοποίησε ότι επειδή το κόστος του πιστοποιημένου – επαγγελματικού μηχανήματος  ξεπερνά κατά πολύ το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ανάλογο μέρος χρημάτων θα διαθέσει και ο Ιατρικός σύλλογος Λασιθίου.

 

Αναφορικά με τον ιδιαίτερο δεσμό μας με την παιδιατρική κλινική, σας γνωρίζουμε ότι γνώμονας μας είναι η αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μικρούς ασθενείς πράγμα το οποίο δεν αποκλείει την χρήση του εν λόγω μηχανήματος και σε άλλες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.

 

Από την μεριά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλλαν στην διεξαγωγή του προαναφερόμενου ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος ήταν καθαρά και μόνο για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά και τους πολίτες του Νομού μας οι οποίοι συμμετείχαν στην παραπάνω εκδήλωση.

 

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Λασιθίου θα είναι αρωγός και στο μέλλον όμοιων δράσεων που σκοπό έχουν την εθελοντική προσφορά  προς την κοινωνία του Λασιθίου.

 

Για το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Α Τ.Δ. Λασιθίου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                          ΖΕΡΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ