in , , , ,

Επίσκεψη του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Νεάπολης

Τα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη», όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και την εξέλιξη των αντίστοιχων δομών Υγείας στην περιφέρεια του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ως συνδυασμός θεωρούμε τη διασφάλιση και διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους δημότες στοιχειώδη δείκτη ποιότητας ζωής και την επαρκή στελέχωση και πλήρη λειτουργία κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Ο ρόλος του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου επηρεάζει ποιοτικά τη ζωή και την οικονομία της περιοχής, αφού εκτός από τους κατοίκους, εξυπηρετεί και πλήθος ξένων επισκεπτών στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, συνιστά δε αναγκαία υποδομή για την προσέλκυση τουριστών στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών του τόπου μας.
Σοβαρό πολιτικό ζήτημα τίθεται από τη συνέχιση από πλευράς της Διοίκησης της υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας , η συνέχιση της τακτικής υποβάθμισης και αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Με αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε από το Σύλλογο Εργαζομένων ότι στις 31/12/2013 εκδόθηκε  η 119940 (ΑΔΑ: ΒΛΓ2Θ-3ΙΦ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Αποζημίωση εφημεριών Νοσοκομείων ιατρών ΕΣΥ μηνών Ιανουαρίου έως και Ιουνίου οικονομικού έτους 2014» στην οποία  δεν γίνεται καμιά απολύτως αποκατάσταση της ανισοκατανομής των εφημεριών των Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ σε σχέση με το 2012, και τα ποσά ανά μήνα παραμένουν ακριβώς ίδια με αυτά του 2013 (υπάρχει αύξηση μόνο για το Νοσοκομείο Χανίων κατά 10.000 ευρώ το μήνα). Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου η περικοπή ήταν 39,7%!!!