in

Επέστρεψαν απο την κεντρική Ευρώπη οι τελειόφοιτοι μαθητές του ΓΕΛ Νεάπολης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή χρονιά η πολυήμερη εκδρομή του ΓΕΛ Νεάπολης με προορισμό τέσσερις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Πρώτος σταθμός των μαθητών και συνοδών καθηγητών ήταν η χώρα των Μαγυάρων και η πρωτεύουσά της, Βουδαπέστη. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε τόσο στη Βούδα όσο και στην Πέστη και να γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα των περιοχών αυτών, ενώ επισκεφθήκαμε επιπλέον το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το πάρκο του Σοσιαλισμού και τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η βραδινή μας ξενάγηση στο Δούναβη και η επίσκεψή μας σε ένα από τα πάμπολαουγγρικά κελάρια, όπου γευματίσαμε συνοδεία παραδοσιακής μουσικής με βιολιά. Η δεύτερη πρωτεύουσα που μας περίμενε ήταν η Μπρατισλάβα, μια μικρή, φιλική πόλη με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική από την εποχή των Αψβούργων.

Η σύντομη γνωριμία μας με την πόλη μάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ στη συνέχεια του ταξιδιού μας βρισκόταν η Βιέννη, η τρίτη κατά σειρά πόλη της εκδρομής μας που διαπερνά ο ποταμός Δούναβης.

Στις δύο διαδοχικές επισκέψεις μας στη Βιέννη θαυμάσαμε τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της πόλης, επισκεφθήκαμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας- Θηρεσίας Schoenbrunn, καθώς και το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης. Με ιδιαίτερη χαρά επισκεφθήκαμε την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και Ουγγαρίας όπου συναντήσαμε τον Πατέρα Ιωάννη, ο οποίος μας ξενάγησε στους δύο ορθόδοξους ναούς της περιοχής και μας αφηγήθηκε την ιστορία της ελληνικής κοινότητας στη Βιέννη και γενικότερα στην Αυστρία. Στον τελευταίο μας σταθμό η πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, στην οποία έλαβε τέλος το όμορφο ταξίδι μας, μετά από μια σύντομη ξενάγηση στην παλιά πόλη και τη γέφυρα του Καρόλου.

Από το ταξίδι μας αυτό διατηρούμε τις καλύτερες των αναμνήσεων, ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποιήσή του, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νεάπολης, το τουριστικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή και την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας. Ευχόμαστε στους μαθητές μας το ταξίδι της ζωής τους από δω και πέρα να είναι το ίδιο όμορφο και συναρπαστικό και να έχουν πάντα την ευκαιρία να γνωρίζουν ενδιαφέροντες προορισμούς και να εμπλουτίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις μέχρι τώρα αποκτηθείσες εμπειρίες τους.

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ

ΣΥΣΚΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ