in ,

Ενώνουν δυνάμεις το λαογραφικό μουσείο και ο πολιτιστικός συλ. Καλού χωριού; fotos

΄΄Οι εκλογές του Λαογραφικού Συλλόγου Καλού Χωριού,τα αποτελέσματα και πρόταση για συνένωση με τον Πολιστιστικό Σύλλογο Καλού Χωριού ΄΄
 
Ο Ιστορικός και Λαογραφικός Σύλλογος Καλού Χωριού ιδρύθηκε το 1989 και με παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού για να  δημιουργήσει την στέγαση της τοπικής Λαογραφίας εκατοντάδων  εκθεμάτων, αφού υπήρχε το δημόσιο κτήριο «ΒΚ59» στο Ίστρο .Στο ίδιο κτίριο στεγαζόταν η Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.
Ο Λαογραφικός Σύλλογος λειτούργησε με πολύ αγάπη από τους κατοίκους του Καλού Χωριού και από τα εκάστοτε Δ.Σ. Εμπλουτίστηκε με πολύ συνέπεια κυρίως από τον νυν Πρόεδρο, εμπνευστή, ιδρυτή, και για πολλά χρόνια στην θέση του Προέδρου Μιχάλη Γεροντή καθηγητή φιλόλογο και συγγραφέα. Από την λειτουργία του έως τώρα συντηρούνται τα εκθέματα, από τον ίδιο λόγω της εμπειρίας και της γνώσης του μετά από σεμινάρια του Υπουργείου Πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο των εκθεμάτων είναι καθ’ όλα κατάλληλο.
Φέτος συνέπεσαν οι εκλογές για ανάδειξη νέων Δ.Σ. του Λαογραφικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου τον μήνα Απρίλιο και Μάιο. Σύμφωνα με αυτό τα μέλη αποφάσισαν να συνενωθούν σε ένα σωματείο και οι δύο Σύλλογοι. Έτσι ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και στόχοι για το καλό του Χωριού .Έχουν γίνει οι ανάλογες ενέργειες και στο Πρωτοδικείο Λασιθίου. Η πιθανή ονομασία του ενοποιημένου σωματείου είναι «Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Καλού Χωριού-Πανκαλοχωριανή Ένωση».Έως την ολοκλήρωση της συνένωσης ήταν απαραίτητες οι ξεχωριστές εκλογές των δύο συλλόγων. Μετά από τις εκλογές την Κυριακή 14 του Μάη του Λαογραφικού Συλλόγου συστάθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ με ομόφωνη ψηφοφορία ,την επόμενη ημέρα Δευτέρα 15 Μάη στον χώρο του Μουσείου ως εξής :
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Γεροντής Μιχαήλ του Κανάκη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Συντυχάκης Γεώργιος του Ιωάννη
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       Γιανναδάκη Καλλιόπη του Ιωάννη
ΤΑΜΙΑΣ                                   Φραγκιαδούλης Γρηγορίος του Εμμανουήλ
ΜΕΛΟΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ        Αλέξης Γεώργιος του Σπυρίδων
 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ : Γιανναδάκης Αντώνιος του Ιωάννη
Ανωμερίτης Ιωάννης του Γεωργίου
Μανιαδάκη- Κουνάλη Γεωργία του
Γεωργίου
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ