in , , , , ,

Εντιμότητα, δικαιοσύνη, ακεραιότητα και όραμα για τον τόπο.

 Καθώς κορυφώνεται η προεκλογική διαδικασία, αυτό που θα μετρήσει περισσότερο στην κάλπη είναι η ισχυρή αξία ανθρώπων και ηγετών με εντιμότητα, δικαιοσύνη, ακεραιότητα και φυσικά Όραμα για τον Τόπο μας…γράφει ο Γιώργος Καφφετζάκης

 Η εκλογική διαδικασία είναι μοναδική ευκαιρία διάκρισης των ποιοτήτων, των προσωπικοτήτων και η αξιολόγηση των προσόντων χωρίς την υιοθέτηση κάθε «αστοιχείωτης» πληροφορίας κενολόγων, κριτών και επικριτών, που προσπαθούν να απομοιώσουν αξίες για να καλύπτουν τις δικές τους αδυναμίες και ανεπάρκειες. 
Την ευθύνη της κρίσης την έχει ο Πολίτης, που θα αποφασίσει για τους καλύτερους οι οποίοι θα τον εκπροσωπήσουν και θα διαχειριστούν το Όραμα του Τόπου τους με ηθικότητα, σύνεση, συνδιάλεξη με τον κόσμο και υλοποίηση του.
Όπως όμως έχω ξαναγράψει από το 2011 (και όχι τώρα πριν τις εκλογές) «η κάθε πόλη μπορεί να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο μέσα στο ίδιο χώρο που λέγεται Δήμος Αγίου Νικολάου. Όμως αυτό προϋποθέτει τρεις βασικές αρχές που πρέπει a priori να τηρούνται:

(1) να μην τοποθετούνται «σύνορα» μεταξύ των πόλεων, ιδίως σε μια εποχή που η ελεύθερη αγορά διαμορφώνεται και υπερβαίνει κράτη, οικονομίες, κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει λοιπόν Βραχάσι, Νεάπολη, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα ή Κριτσά, αλλά ένας ενιαίος Δήμος με πόλεις διακριτών ρόλων, αρκεί να αναγνωριστεί αυτός ο ρόλος και να γίνει για καθεμία ανταγωνιστικός 
(2) να μην διαμορφώνεται κλίμα φανατισμού, που επικρατεί συνήθως ελλείψει προτάσεων και ιδεών, μα κυρίως οράματος. 
(3) τελευταίο και σημαντικότερο να μην υπάρχει ο συγκεντρωτισμός του ισχυρότερου, δίχως να απονέμει ρόλους και να αποκεντρώνει, απλοποιώντας διαδικασίες, με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.
Ο ρόλος της Νεάπολης υπάρχει και πρέπει να είναι διακριτός, αφού μπορεί να αναπτύξει από τον πρωτογενή τομέα, με δημιουργία δικτύου γεωτρήσεων που αυτό συνεπάγεται δυναμικές καλλιέργειες στο βόρειο παραθαλάσσιο τμήμα της, έως  να αποτελέσει ιστορικό – πολιτισμικό κέντρο του Δήμου,με έμφαση στην γνώση και τον πολιτισμό, που τόσο μας έχει
λείψει σαν κοινωνία, συγκρίνοντας πάντα με το παρελθόν και την ιστορία της Νεάπολης. 
Η αποδόμηση όλης αυτής της παρακαταθήκης υπήρξε εμφανής τα τελευταία χρόνια, αλλάζοντας την φυσιογνωμία της πόλης, απομακρύνοντας την από την πορεία που έχει χαράξει ως λίκνο πολιτισμού και γραμμάτων ολόκληρου του Νομού. 
Παράλληλα με ανάδειξη  των ιστορικών της χώρων, με αξιοποίηση του εναπομείναντα παλαιού μη κακοποιημένου πολεοδομικού ιστού και κτιριακού πλούτου, μπορεί να γίνει ένα κέντρο υποδοχής όλου του τουριστικού δυναμικού που διέρχεται κάθε χρόνο έξω από την «πόρτα» της, χωρίς να καταφέρνει να προσελκύσει τον τουρίστα-επισκέπτη ως χώρος ενδιάμεσου προορισμού.
 Η Νεάπολη έχει το μοναδικό προνόμιο μεταξύ των μη τουριστικών περιοχών, να βρίσκεται μεταξύ των δυο μεγαλυτέρων τουριστικών «δεξαμενών» του νησιού μας, δηλαδή ανάμεσα στις Χερσόνησο-Σταλίδα-Μάλια και Άγιο Νικόλαο. 
Αποτελεί δηλαδή την εναλλακτική τουριστική πρόταση έναντι των ανταγωνιστών της, που συνεπικουρούμενη με την επισήμανση του πλούσιου παραδοσιακού και θρησκευτικού της πλούτου, των φυσιολατρικών και περιηγητικών διαδρομών, αστικών και μη, την ανάδειξη της Δρήρου και του Φραρώ, μπορεί να απευθυνθεί σε αρκετά μεγάλη γκάμα φιλοξενούμενων τουριστών. 
Πέρα από κάθε αμφισβήτηση το όραμα θέλει δυναμική, σιγουριά, αλλά πάνω από όλα διαχείριση προσώπων και δυνατοτήτων, ώστε η νέα πενταετία να μην βρει πάλι τη Νεάπολη σε θέση του φτωχού παρατηρητή των εξελίξεων, αφήνοντας αναξιοποίητα όλα τα Κοινοτικά Ευρωπαϊκά κονδύλια και τον πλούσιο αριθμό δράσεων αλλά και του σημαντικού υπόβαθρου που διαθέτει. Καλή ψήφο.
Καφφετζάκης Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
 με το συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος»
Δημοτικό Διαμέρισμα Νεάπολης