in ,

Ενθαρρύνω το παιδί μου, παίζω και …μαγειρεύω μαζί του. videos -fotos

΄΄ Ενημέρωση για τα παιδιά που τα είχε όλα΄΄

 

 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ενημέρωση έγινε την Τετάρτη 22 του μήνα το απόγευμα, σύμφωνα με τον 4ο κύκλο συναντήσεων της Σχολής Γονέων –Βιοματικών Συναντήσεων όπου έχουν ξεκινήσει στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου .

Οι συντονίστριες Γιαννούλα Δέσποινα Λογοθεραπεύτρια, η Σταυρούλα Δελημπαλταδάκη Ψυχολόγος-Παιδαγωγός και η Χαρά Τυμπακιανάκη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος επιστημονικές συνεργάτιδες από την Ε.Σ.Τ.Ι.Α ,μίλησαν για το πως μπορούμε να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών ,τι τα επηρεάζει αρνητικά ως προς την αυτοεικόνα τους και την συμπεριφορά τους.

 

Πως  οι γονείς μπορούν να τα βοηθήσουν και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ενθάρρυνσης και της αυτενέργειας .

 

Πόσο σημαντικό είναι ο γονιός να αφιερώνει χρόνο στο παιδί του καθημερινά παρά τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο κοινός χρόνος με τα παιδιά καθώς και ο ξεχωριστός ελεύθερος τους χρόνος, πρέπει να αξιοποιείται ποιοτικότερα με δομημένες δραστηριότητες προσαρμοσμένες ανάλογα με την ηλικία ,το φύλο ,τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των παιδιών. Ακόμα και η διατροφή μπορεί να γίνει πιο πλούσια, πιο σωστή  και πιο  ευχάριστη για τα παιδιά με διάφορους τρόπους.

 

Όπως να οργανώνουν οι γονείς με τα παιδιά την προετοιμασία του φαγητού και να φτιάχνουν μαζί του μενού.

 

Μαζί και στα ψώνια σε είδη διατροφής εξηγώντας την αξία του κάθε είδους. Ακόμα και σε παιχνίδι όπως η παντομίμα. Οι ομιλίες ήταν εμπλουτισμένες από τις συντονίστριες και με εικόνες.

 

Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματα τους, προσπαθώντας να λύσουν τις απορίες τους. Αυτές οι ομιλίες είναι πολύ σημαντικές όλοι μας τις έχουμε ανάγκη και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την δυνατότητα παρακολούθησης ειδικά σε ένα τόσο πολύ ζεστό και οικείο χώρο.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ