in , , , ,

Ενδιαφέρουσα εκθεση στο HERMES

Ο τουρισμός, θεωρείται ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης και απασχόλησης της χώρας μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας. Ο τόπος μας διαθέτει πολλά χιλιόμετρα παραλίας, επιβλητικά βουνά, πλούσια ιστορία και παραδόσεις καθώς και ιδανικό κλίμα, στοιχεία που δύνανται να προσελκύσουν επισκέπτες ακόμα και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Σήμερα είναι αναγκαίο να αναδείξουμε το μοναδικό προνόμιο του συνδυασμού των διακοπών ανάπαυσης με την περιήγηση σε σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία τα οποία διαθέτει το Μιραμπέλλο.

Η ανθρώπινη μετακίνηση στο χώρο με σκοπό την αναζήτηση της γνώσης του παρελθόντος και της εξελικτικής πορείας της κοινωνίας, αποτελεί σημαντική ψυχολογική ανάγκη ατόμων και ομάδων ανεξαρτήτως προέλευσης.

Ούτως ή άλλως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός να είναι πολυδιάστατος για να καλύπτει όλες τις επιθυμίες. Μνημεία Μινωικά, ελληνιστικά, ρωμαϊκά, ενετικά, οθωμανικά, βυζαντινά, μεταβυζαντινά αλλά και νεώτερα μπορούν και πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές στο καλοκαιρινό «πανηγύρι».

Ο στόχος διπλός, κοινωνικοοικονομικός και πολιτισμικός.
Οι επισκέπτες μαθαίνουν για τον τόπο που τους φιλοξενεί, εμβαθύνουν στην κουλτούρα του, αξιολογούν τη διαδρομή του και γίνονται πρεσβευτές «καλής θελήσεως» στις χώρες τους. Ταυτόχρονα ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του χώρου δύναται να προσφέρει υπηρεσίες αποκομίζοντας τα οικονομικά οφέλη που δικαιούται αλλά και συμβάλλοντας στην προβολή και προώθηση της χώρας μας.

Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος Αγίου Νικολάου υποστηρίζει τη διοργάνωση της Έκθεσης Φωτογραφίας ‘’Ιστορικός και Θρησκευτικός Τουρισμός’’, την οποία διοργανώνει το Πρακτορείο Ειδήσεων Ην Ων και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως τις 05 Απριλίου, στο ξενοδοχείο ‘’HERMES’’.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 19:00.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης,
εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας Κρήτης και ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με τον Ιστορικό και Θρησκευτικό Τουρισμό καθώς και την Αρχαία Κρητική Διατροφή από τον συγγραφέα κ. Γιώργο Παναγιωτάκη, τον πρόεδρο των Δ/ντων Ξενοδοχείων Κρήτης κ. Γιώργο Πελεκανάκη, τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Βαγγέλης Αγάλου και την κα Σπίθα Μιράντα διπλωματούχο ξεναγό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση μοναστηριακών προϊόντων από Ιερές Μονές της περιοχής μας. Την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο παρουσίαση της Ιστορίας της Ιεράς Μονής Κρεμαστών και της Ιεράς Μονής Φανερωμένης.

Άγιος Νικόλαος,

28-03-2013

Γραφείο Τύπου Δ.Α.Ν.