in

Ελεύθεροι όλοι οι δράστες της δολοφονίας Κατσούλη – Εμπαιγμό καταγγέλλει η οικογένειά του

Εκτός φυλακής βγαίνει και ο τελευταίος εκ των τριών καταδικασθέντων για τον θάνατο του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη, με την οικογένεια του θύματος να καταγγέλλει πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εις βάρος της μνήμης του παιδιού τους.
Ο κρατούμενος, που είχε κριθεί ότι είχε ηγετικό ρόλο στην επίθεση, κατέθεσε αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής 16 ετών η οποία του έχει επιβληθεί ομόφωνα. Παρά την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα, τελικά η αίτησή του έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
Για σήμερα είχε οριστεί η συνεκδίκαση των εφέσεων που είχαν υποβάλει οι τρεις καταδικασθέντες αλλά και της έφεσης που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης κατά της αθωωτικής απόφασης για έναν τέταρτο οπαδό του Ηροδότου (Κ.Α. – 27 ετών).
Για τον συγκεκριμένο ο αντεισαγγελέας ζητούσε να καθίσει και πάλι στο εδώλιο αναφέροντας ότι το πρωτόδικο δικαστήριο εκτίμησε πλημμελώς τα αποδεικτικά στοιχεία που υπήρχαν εις βάρος του.
Λόγω της σημερινής απεργίας των δικηγόρων το δικαστήριο αναβλήθηκε και η επόμενη δικάσιμος θα οριστεί τις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο, στο περιθώριο της δίκης, ο συνήγορος του μοναδικού κρατούμενου Γιώργος Στειακάκης, που παρίστατο έχοντας πάρει ειδική άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, υπέβαλε εκ νέου τρίτη αίτηση αναστολής της ποινής του πελάτη του.
Το δικαστήριο έκρινε πως έχει αρμοδιότητα για την εξέταση της αίτησης και κάλεσε ως μάρτυρα τον πρώην πρόεδρο της ομάδας του Ηροδότου Αντώνη Σέκερη, ο οποίος μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως ο κρατούμενος είναι «καλό παιδί» και μάλιστα πως την ίδια αντίληψη έχει και ο ίδιος ο πατέρας του θύματος Βασίλης Κατσούλης (!)
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της δικηγόρου της οικογένειας Κατσούλη (η οποία ωστόσο, δικονομικά, δεν λάμβανε μέρος στην εξέταση του αιτήματος αναστολής). Η κ. Μαρινάκη τόνισε στο δικαστήριο πως ουδέποτε ο πατέρας του θύματος έχει ισχυριστεί κάτι τέτοιο χαρακτηρίζοντας ψευδέστατη την κατάθεση του μάρτυρα.
Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο ίδιος ο Βασίλης Κατσούλης κάνει λόγο για προσβολή της μνήμης του παιδιού του και της οικογένειάς του. «Έχω πει και παλαιότερα ότι δολοφονούν ξανά τον Κώστα σε κάθε δικαστήριο. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Είναι εμπαιγμός εις βάρος μας, δεν διστάζουν ακόμα και να χρησιμοποιήσουν εμένα εναντίον του ίδιου του παιδιού μου», λέει χαρακτηριστικά.
Μετά τη λήξη της έντασης που προκλήθηκε, ο εισαγγελέας της έδρας, παίρνοντας τον λόγο, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αναστολής της ποινής του 35χρονου Μ.Λ. και κατόπιν το δικαστήριο αποσύρθηκε. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, όμως, όταν επανήλθε ανακοινώθηκε πως οι τρεις δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα και αποφυλάκισαν και τον τελευταίο κρατούμενο.
Ο δικηγόρος του κρατούμενου Γιώργος Στειακάκης μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τονίζει πως το αίτημα ήταν λογικό να γίνει δεκτό αφού ο πελάτης του βρίσκεται σχεδόν τρία χρόνια κρατούμενος και δεν είναι ύποπτος φυγής. «Ο πελάτης μου έχει ήδη υποβάλει έφεση και μέχρι να οριστεί η εκδίκασή της είναι άδικο να παραμένει στη φυλακή», τόνισε ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή η οικογένεια Κατσούλη προσανατολίζεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αποχή από κάθε επόμενη εκδίκαση της υπόθεσης. «Κάνουν ό,τι θέλουν και δεν έχουν σκοπό να τιμωρηθεί κανείς» αναφέρει ο 77χρονος Βασίλης Κατσούλης εκφράζοντας το παράπονό του για το γεγονός ότι στην ουσία μένει ατιμώρητος ο θάνατος του παιδιού του.
«Ανησυχώ πως αν παραμείνουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, μπορεί στο τέλος να βρεθούμε και εμείς κατηγορούμενοι», λέει ο ίδιος ενώ τονίζει πως σε συνεργασία με τους δικηγόρους της οικογένειας θα αποφασίσουν τη μελλοντική τους στάση.

  • Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού, Κώστας Κατσούλης, τραυματίστηκε βαρύτατα κατά την επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς του Ηροδότου στο γήπεδο της νέας Αλικαρνασσού στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Ο Κατσούλης υπέκυψε στα τραύματά του στις 29 Σεπτεμβρίου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε μεταφερθεί.
Η εισαγγελέας του Κακουργοδικείου Νεάπολης είχε κάνει λόγο για σφοδρότατη και οργανωμένη επίθεση την οποία δέχτηκαν οι φίλαθλοι του Εθνικού και ειδικά ο Κώστας Κατσούλης.
Η δίκη για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη είχε σημαδευτεί από την προσπάθεια γιατρών και ιατροδικαστών να εμφανίσουν τον θάνατο ως προερχόμενο από φυσικά αίτια, αλλά και από την καταγγελία της μητέρας ενός από τους κατηγορουμένους ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις νεαροί που συμμετείχαν στην επίθεση στον Κατσούλη, οι οποίοι όμως δεν έχουν συλληφθεί.
Τότε, μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε καταθέσει πως πρόκειται για γόνους γνωστών οικογενειών του Ηρακλείου που προστατεύονται από μια ιδιότυπη ομερτά. Μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου για να διερευνηθεί η συμμετοχή και των τριών συγκεκριμένων προσώπων.
Τον Μάρτιο του 2016 το δικαστήριο επέβαλε ποινές σε τέσσερα άτομα, με μόνο δύο από αυτούς να καταλήγουν αρχικά στη φυλακή. Εξ αυτών ο πρώτος (Ε.Μ. – 28 ετών) βρίσκεται ήδη εκτός φυλακής καθώς έχει δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής 13 ετών που του είχε επιβληθεί, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Στον δεύτερο καταδικασθέντα (Μ.Λ. 35 ετών) είχε αποδοθεί ηγετικός ρόλος στην επίθεση και είχε καταδικαστεί με ομόφωνη απόφαση σε 16 χρόνια κάθειρξη. Με τη σημερινή αποφυλάκισή του δεν παραμένει πλέον κανείς στη φυλακή ενώ προς στιγμήν παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί η εκδίκαση των εφέσεων.
efsyn.gr