in , , , ,

Εκτός η πρωτοβουλία δημοτών;

Όπως όλα δείχνουν και με δεδομένες τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα 5 είναι οι συνδυασμοί που καταρτίζουν πρόγραμμα και συμπληρώνουν θέσεις στα ψηφοδέλτια τους για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Πριν μερικές εβδομάδες είχαν κάνει την διάθεση τους γνωστή για να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συνδημοτών τους 7 σχήματα. Πέρα των τριών συνδυασμών που βρίσκονται ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Νικολάου, πρώτοι έδειξαν να ενδιαφέρονται και να παρουσιάζουν τις προτάσεις τα μέλη της κίνησης των δημοτών του Δήμου Αγίου Νικολάου οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις, μία στην αίθουσα του Επιμελητήριου και ακόμα μία στην αίθουσα του κινηματογράφου ΡΕΞ. 
Από τότε και στο εξής και με δεδομένη την μικρή συμμετοχή πολιτών στην δεύτερη αυτή συνάντηση, η κίνηση δεν έχει  δείξει δείγματα συνέχειας  ενώ ήδη μερικά από τα μέλη της είτε έχουν θέσει τον εαυτό τους στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για την περιφέρεια είτε συζητούν σοβαρά την συμμετοχή τους σε άλλους συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αγίου Νικολάου. 
Η ΑΝΑΤΟΛΗ μίλησε με μέλη της κίνησης τα οποία παραδέχτηκαν ότι η προσπάθειας τους δεν έδειξε να έχει την απαραίτητη απήχηση ώστε να προχωρήσει στις δημοτικές εκλογές ενώ αγκάθι ήταν και το θέμα του  επικεφαλή της όλης προσπάθειας από την στιγμή που κανείς δεν έδειξε την αποφασιστικότητα να ηγηθεί του σχήματος. Αναμένεται, ίσως τις επόμενες, μέρες να γίνει μια συνάντηση των μελών της κίνησης ώστε να βγει και επίσημη ανακοίνωση από την μεριά τους. 
Πάντως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει με πολύ καλές και υγιείς βάσεις αποκομμένες από κάθε μορφής εξουσίας των μελών της και κομματικών παρεμβάσεων, με την συμμετοχή νέων κυρίως ανθρώπων και έχοντας ήδη κάνει αξιόλογες προτάσεις σε θέματα που αφορούν την κοινωνία μας, τους θεσμούς, τις αξίες και την ανάπτυξη του τόπου μας. 
Με ιδιαίτερη ευαισθησία στην συμμετοχικότητα των ανθρώπων και στο σεβασμό τους περιβάλλοντος,  αλλά και στην ανάπτυξη του τοπικού μας πολιτισμού,  σίγουρα θα λείψει από τα τοπικά μας πράγματα εάν και εφόσον δεν θα συνεχίσει η ομάδα την παρουσία της στα κοινά του τόπου, που ίσως και αυτό να μην συμβεί.
  Ίσως τα μέλη της κίνησης των δημοτών βρουν πόρτες ανοιχτές σε άλλους συνδυασμούς διότι σαφώς και τέτοιους πολίτες του χρειάζεται η τοπική μας αυτοδιοίκηση. Ενώ μετά και την παραίτηση του συνδυασμού υπό τον Κωστή Κουνενάκη, πλέον τραβούν προς τις εκλογές του Μάη πέντε συνδυασμοί με τα σενάρια να εντείνονται ιδιαίτερα πολύ σε συνεργασία που τώρα εκκολάπτεται μεταξύ άλλων δύο, οπότε το πιο πιθανό είναι τέσσερεις να καταλήξουν έως τον Μάη.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ