in , , ,

Εκεί έχουμε φτάσει…;

Παράπονα δεχτήκαμε από αναγνώστες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ και της στήλης «Εδώ ζούμε» και κατοίκους περιοχών της Νεάπολης, οι οποίοι μας μετέφεραν πως τον τελευταίο ένα μήνα συχνά έχουν πέσει θύματα κλοπής.

Το παράξενο και θλιβερό συνάμα της ιστορίας είναι ό, τι οι συγκεκριμένοι «κλέφτες», προφανώς κάτοικοι της ίδιας περιοχής, αρέσκονται να αρπάζουν γλάστρες με φυτά και λουλούδια από αυλές και πεζοδρόμια σπιτιών, που με πολλή αγάπη και στοργή οι ιδιοκτήτες τους τα φροντίζουν, ομορφαίνοντας έτσι όχι μόνο τις κατοικίες τους, αλλά και καλλωπίζοντας ταυτόχρονα τους κοινόχρηστους χώρους, ειδικά την άνοιξη που προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. 
Η φωτογραφία μάλιστα δείχνει την επιλεκτικότητα των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι δανείζονται -χωρίς επιστροφή φυσικά- συγκεκριμένες γλάστρες, αδιαφορώντας ακόμα και για το ότι ενδέχεται κυριολεκτικά να ρεζιλευτούν αν γίνουν αντιληπτοί κατά τη διάρκεια της πράξης τους, ενώ πολύ απλά θα μπορούσαν να ζητήσουν ένα κλαδί από τους ιδιοκτήτες, ώστε να το μεταφυτεύσουν μετά οι ίδιοι. 
Μικρές πράξεις, που ωστόσο ειδικά σε μικρές κοινωνίες και γειτονιές έχουν τη σημασία τους, καταδεικνύοντας το χαρακτήρα του καθενός από εμάς.

ΘΑΝΟΣ Κ.