in

Δώρα στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Επ’ ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, επισκέφθηκα μαζί με τη σύζυγό μου Αφροδίτη, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, για να ευχηθώ καλές γιορτές στα μικρά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και αυτές τις γιορτινές ημέρες, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την φροντίδα και την αγάπη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τους προσφέραμε πλούσια πασχαλινά δώρα, συζητήσαμε και παίξαμε μαζί τους, εκδηλώνοντάς τους το ενδιαφέρον και την στοργή μας.

Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στις εγκαταστάσεις της Ογκολογικής Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ» από την Πρόεδρο κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, να δω ιδίοις όμμασι το πόσο σημαντικό έργο διεξάγεται καθώς και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασθενείς της, αλλά και να ενημερωθώ για τις άμεσες προτεραιότητες και τις ανάγκες της Μονάδας.

Νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για την καθημερινή προσπάθειά τους να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών τους όσο και στην ψυχή και το μυαλό της Μονάδας την κα Βαρδινογιάννη, η οποία χρόνια τώρα έχει ταχθεί να υπηρετεί έναν ανώτερο κοινωνικό σκοπό.

Ότι και να πω για την κα Βαρδινογιάννη, θεωρώ πως θα είναι πολύ λίγο σε σχέση με το μέγεθος της κοινωνικής της προσφοράς και της σπουδαιότητας του έργου της.

Πραγματικά της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και εν’ όψη των άγιων ημερών που έρχονται, εύχομαι ο θεός να της δίνει υγεία και δύναμη, για να συνεχίσει την ανιδιοτελής κοινωνική της προσφορά προς τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Στην σημερινή δύσκολη εποχή, όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον κοινωνικό μας ιστό και πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται την βοήθειά μας, προσωπικότητες σαν την κα. Βαρδινογιάννη αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.

 

Αναγνωρίζοντας την θεμελιώδης σημασίας προσπάθειάς της για να νικηθεί ο καρκίνος και να προσφέρει ζωή στους συνανθρώπους μας, της εκδήλωσα την αμέριστη συμπαράστασή μου στο έργο της και της υποσχέθηκα ότι θα σταθώ αρωγός στις πρωτοβουλίες της.

Γιάννης Πλακιωτάκης

Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ,