in

Δύο διαφορετικοί αισθητήρες κάμερας για τα Galaxy S8 και S8+ της Samsung

Tα Samsung Galaxy S8 και S8 Plus χρησιμοποιούν δύο διαφορετικούς τύπους αισθητήρα, τόσο της ίδιας της Samsung όσο και της Sony.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και στην μπροστινή κάμερα, όπου με μία αναλυτικότερη ματιά στις τεχνικές προδιαγραφές της νέας ναυαρχίδας της Samsung φαίνεται ότι γίνεται χρήση τόσο ενός αισθητήρα της Samsung όσο και του Sony IMX333 σε κάποιες περιπτώσεις. Στην περίπτωση του κατασκευασμένου από την Samsung αισθητήρα, πρόκειται για ένα module που φέρει την υπογραφή της ISOCELL, η οποία είναι θυγατρική του κορεάτικου κολοσσού.

Από τεχνικής σκοπιάς, δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο αισθητήρων, μιας και η κύρια κάμερα του Samsung Galaxy S8 και S8 Plus έχει αισθητήρα 12,2 Megapixel, με μέγεθος 1/2,55 ίντσες. Η χρήση αισθητήρων από διαφορετικούς κατασκευαστές, συγκεκριμένα τη Sony και την ISOCELL δεν είναι καινούρια πρακτική, καθώς το ίδιο είχε κάνει η Samsung τόσο στην περίπτωση του Galaxy S6 όσο και στο Galaxy S7.

Μπορεί η φημολογία να έκανε λόγο για ύπαρξη διπλής κάμερας στο πίσω μέρος του Samsung Galaxy S8 και S8 Plus, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Η φήμη προερχόταν από κάποια πρωτότυπα που είχαν κάνει την εμφάνισή τους, με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, τα οποία προφανώς δεν προορίζονταν προς παραγωγή.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr