in , , ,

Δυο στην φακα, κατασχέθηκαν περισσότερα από 90 πακέτα τσιγάρα

φωτο αρχειου
Συνελήφθησαν, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, στην Ιεράπετρα Κατασχέθηκαν περισσότερα από 90 πακέτα τσιγάρα


Συνελήφθησαν, χθες (19.02.2014) το πρωί στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 32 και 33 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στους συλληφθέντες αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχεθήκαν ενενήντα οκτώ (98) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Επιπλέον από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ σε βάρος του 33χρονου, θα εφαρμοσθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, από τη χώρα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.