in

Δράσεις Δημοτική τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αγίου Νικολάου και ΝΟΔΕ Λασιθιου

Η Αν Γραμματέας στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας κόμματος της ΝΔ στη Κρήτη κ. Ελένη Κτιστάκη και η υπεύθυνη της Κοινωνικής Πολιτικής Λασιθίου κ. Μαίρη Λαγκωνάκη πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Η επίσκεψη έγινε μέσα στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναπτύξει η ΝΔ προκειμένου να έρθει κοντά στους πολίτες να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα τυχόν προβλήματα τους.

Επισκεφθήκαμε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο. Συνομιλήσαμε με τον Π. Χρύσανθο Πλευράκη ο οποίος μας είπε για τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα. Το προσωπικό και ο ίδιος καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για την ομαλή λειτουργία της.


Επίσης προσφέραμε λευκά είδη και είδη σπιτιού προσφορά του δυναμικού επιχειρηματία κ. Γιώργου Πετράκη, του τραπεζιτικού στελέχους κ. Γρηγόρη Χαινάκη της περιοχής καθώς και του και του κλιμακίου της ΝΔ.
Συναντήσαμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Στεφανάκη ο οποίος μας είπε για τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος έτσι ώστε οι νέοι να μη εγκαταλείπουν την περιοχή, τα προγράμματα Erasmus τα οποία θα ξεκινήσουν φέτος , καθώς και για τα γαϊδουράκια (εξυπηρετούν τους επισκέπτες στην ανάβαση στο Δικταίο Άντρο) που θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να προμηθευτούν με άδειες κυκλοφορίας και ασφάλεια για ατυχήματα αστικής ευθύνης
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Στρατάκης μας επισήμανε την αναγκαιότητα εύρεσης κονδυλίων ώστε να επιδιορθωθούν οι δρόμοι της περιοχής και για το σημαντικό έργο που επιτελεί το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και ταμίας του Γυναικείου Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου «ΡΕΑ» κυρία Λίτσα Φαρσάρη μας μίλησε για τις δραστήριες γυναίκες του συλλόγου για τις δράσεις τους οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα ακόμα πιο δυναμικά

Ο δυναμικός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Τοπικής της ΝΔ του Οροπεδίου κ. Πιταροκοίλης μας μίλησε για τις δράσεις του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου του Οροπεδίου έτσι ώστε να επιτευχτεί με επιτυχία η προβολή των επιχειρήσεων .
Ο διευθυντής του 6θέσιου δημοτικού σχολείου του Αγ. Γεωργίου κ. Μανόλης Ζερβάκης μας εξήγησε πόσο σημαντικό είναι γι αυτόν αλλά και για τους άλλους εκπαιδευτικούς να διδάξουν σε μια σύγχρονη τάξη την Ορθόδοξη θρησκεία τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας κόντρα στα νέα δεδομένα. Επίσης ευελπιστεί να χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτο σχολείο.

Με Εκτίμηση
Αν Γραμματέας Κρήτης

Ελένη Κτιστάκη