in , , ,

Δράσεις απο τους μαθητές του Α' Δημοτικού της Νεάπολης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης του Α’ Δημοτικού σχολείου Νεάπολης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Γιώργου Παπαστεφανάκη προετοίμασαν και παρουσίασαν μια εξαιρετική εκδήλωση -αφιέρωμα στους αγωνιστές του 1821, ταξιδεύοντάς μας στο χρόνο και στα γεγονότα της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης.

Με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό, με υποδειγματική συνέπεια καθήλωσαν, συγκίνησαν, και δίδαξαν το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση και όλους τους συμμαθητές τους. 
Οι γονείς που έδωσαν το παρόν σίγουρα ένοιωσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνοντας την σπουδαία εργασία που γίνεται στις τάξεις του σχολείου τους και όχι μόνο. 

Λίγες μέρες νωρίτερα οι μαθητές του σχολείου βγήκαν στους δρόμους της πόλης καλωσορίζοντας την άνοιξη και στην πόλη με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης. 
Τα παιδιά έμαθαν για το έθιμο από τη δασκάλα τους την κ. Σοφία Ελευθεριάδου, τραγούδησαν το τραγούδι της χελιδόνας (μια από τις πολλές εκδοχές του), έφτιαξαν και τα δικά τους χελιδόνια και την Παρασκευή 21 Μαρτίου που η άνοιξη μπαίνει κάθε χρόνο επίσημα λόγω της εαρινής ισημερίας, έπλεξαν ένα ωραίο στεφάνι από δροσερά κλαδιά κισσού (σύμβολο μακροζωίας) και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για να πουν τα “χελιδονίσματα” και να καλωσορίσουν με τους συντοπίτες μας την εποχή της αναγέννησης και να ευχηθούν σε όλους “Καλή άνοιξη!”. 
 Κι εκείνοι πολύ το χάρηκαν, ανταπέδωσαν τις ευχές και φίλεψαν με πολλά κεράσματα τα παιδιά μας.

ΘΑΝΟΣ Κ.