in , , , , ,

Δημόσιος διάλογος, απόψεις, προτάσεις και όχι ψηφιακός λιθοβολισμός

Φίλοι αναγνώστες, η δυναμική των social media είναι δεδομένη καθώς δίνει την δυνατότητα στον κάθε ένα που έχει μια σκέψη, μια άποψη να την εκφράσει γνωρίζοντας όμως πως μετά την δημοσίευση άμεσα θα κριθεί, είτε θετικά είτε και αρνητικά.
 
Σαν υπεύθυνος των θεμάτων που ανεβαίνουν στο fonien.gr  θεωρώ ότι δημοσιεύσεις όπως αυτή με το θέμα «Η δόλια μάνα, το δόλιο μωρό ή ο δόλιος τόπος» ανοίγουν το θέμα συζήτησης χρήσης των δημόσιων χώρων, της γενικότερης αντίληψης όλων απέναντι στο θέμα αυτό και των ευθυνών που όλοι μας έχουμε. Μετά τις απόψεις και την κριτική, πρέπει να γίνονται προτάσεις ώστε να δείξουμε όλοι το ενδιαφέρον μας για τούτο τον τόπο και τους ανθρώπους του.
 
Προτάσεις από πολίτες, επαγγελματίες, συλλόγους, φορείς, πολιτεία, καθώς μόνο έτσι  ξεκινά ένας διάλογος ουσίας για μια, σε όλα της, καλύτερη καθημερινότητα της ζωής. Το fonien.gr με βασικό του πιστεύω την ελευθερία στον διάλογο χωρίς αυτή να προσβάλει πρόσωπα και να θίγει προσωπικότητες θα συνεχίσει να είναι παρών με σημαία του την φράση του Βολτέρου «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»…
 
Οι εκφράσεις – κριτικές που περιλαμβάνουν ύβρεις και προσβολές περνούν παγερά αδιάφορες από την συντακτική ομάδα, έχουμε όλη την θέληση να κάνουμε διάλογο ουσίας μεταφέροντας επιχειρήματα και δη προτάσεις και όχι να πάρουμε μέρος σε ψηφιακούς λιθοβολισμούς.
Με εκτίμηση και σεβασμό στον κάθε αναγνώστη
 
Θάνος Κορομπύλιας