in , , , ,

Δημοσθένης Μεθυμάκης: "Εχουν οριμάσει θέματα για τη Νεάπολη"

Πέρα από τους ανθρώπους που μετά από την εκλογική διαδικασία μπαίνουν στον χώρο της αυτοδιοίκησης και θα αναλάβουν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου για τα επόμενα 5 χρόνια, υπάρχουν και αυτοί που αποχωρούν χωρίς καν να έχουν συμμετάσχει στην παρούσα εκλογική διαδικασία.

Η θητεία του παρόντος Δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων κρατά έως και το τέλος του Αυγούστου  και σίγουρα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα συμμετέχουν στις επόμενες συνεδριάσεις και δεν έχουν εκλεγεί, θα νοιώθουν κατά κάποιο τρόπο κάπως παράξενα με όσους ήταν υποψήφιοι άλλα δεν επιλέχτηκαν από τους ψηφοφόρους αν βλέπουν διαφορετικά την παρουσία τους εκεί. 
Ο εντεταλμένος τους τελευταίους μήνες για θέματα Νεάπολης δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Μεθυμάκης που δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ για τα 3,5 χρόνια που πέρασαν είπε πως η γεύση δεν μπορεί να είναι γλυκιά. 
«Στην περιοχή της Νεάπολης δεν έγιναν όλα όσα θα μπορούσαν ίσως να γίνουν λαμβάνοντας πάντα σοβαρά υπόψιν μας ότι βρεθήκαμε ξαφνικά σε ένα μεταβατικό στάδιο στην αυτοδιοίκηση με πολλά πράγματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά μέχρι το ίδιο το κράτος να καταφέρει να συντονιστεί. Ξεκίνησε έστω το σπουδαίο έργο για την περιοχή αυτό της αποχέτευσης και του βιολογικού έργο που αν δεν ολοκληρωθεί δεν μπορούν να γίνουν άλλες παρεμβάσεις και αναπλάσεις χώρων διότι θα έπρεπε εκ νέου να σκάβονται περιοχές και να δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Θα πρέπει δε να σκεφτούμε διαφορετικά, δεν φταίνε για όλα οι αυτοδιοικητικές αρχές και τα συμβούλια τους, σαν χώρα δοκιμαζόσαστε σε πολλά επίπεδα και σαφώς και η ίδια η αυτοδιοίκηση και άλλοι θεσμοί έχουν έχει επίσης πληγεί αισθητά από τα μνημόνια και τα μέτρα.   
Το θετικό όλων είναι ότι ευτυχώς θέματα για την περιοχή της Νεάπολης τα χρόνια αυτά έχουν ωριμάσει και αυτό σημαίνει ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα μπορέσει πιο εύκολα και γρήγορα να υλοποιηθούν.» είπε. 
Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της επισκεψιμότητας της περιοχής η οποία διαθέτει ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, υπέροχους ιστορικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς που καταστούν το Επάνω Μεραμπέλλο σε έναν από τους περισσότερο ενδιαφέροντες προορισμούς των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων.   
«Καθημερινά χιλιάδες περνούν έξω από την πόρτα μας και πρέπει να τους προσφέρουμε την ενημέρωση ώστε να περάσουν το κατώφλι μας και να απολαύσουν την φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής μας.» είπε. Θεωρεί ελπιδοφόρο το γεγονός της συμμετοχής πολλών νέων ανθρώπων από όλους τους συνδυασμούς κάτι που θα σημάνει άμεσα την επανεκκίνηση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ σε ότι αφορά τον ίδιο δηλώνει πως θα είναι πάντα ενεργός στα κοινά θέματα όπως άλλωστε κάνει πολλά χρόνια τώρα. 
Τέλος με την ευκαιρία της συζήτησης με την ΑΝΑΤΟΛΗ θέλει από καρδιάς να ευχαριστήσει τους σπουδαίους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου για την συνεργασία που είχαν το τελευταίο διάστημα και μαζί εργάστηκαν και ξεπέρασαν δυσκολίες για θέματα της Νεάπολης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ