in , , ,

Δερμιτζάκης πήγε, ΙΚΑ.

Επίσκεψη στο ΙΚΑ Ιεράπετρας έκανε τη Δευτέρα ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Γιαννίδη, Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τον άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης του υποκαταστήματος σε γραφείο.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το επικείμενο γεγονός μιας και υπάρχουν έντονες φήμες και σχεδιασμοί και ζήτησαν από τον βουλευτή την παρέμβαση του για την αποτροπή της εξέλιξης αυτής.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης επιβεβαίωσε τις φήμες, βασιζόμενος και στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κεγκέρογλου. Τόνισε επίσης ότι η κυβερνητική πολιτική για διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών ακολουθεί την απαίτηση της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και δεν έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

Ο κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας είναι υπαρκτός αν υποβαθμιστεί το υποκατάστημα. Ο βουλευτής ενημέρωσε για τις προσπάθειές του για να παραμείνει το υποκατάστημα, με παρεμβάσεις και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, αλλά τόνισε και την ανάγκη η τοπική κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιδράσει και να ενισχύσει τον αγώνα αυτόν, αφού το ΙΚΑ είναι από τις τελευταίες υπηρεσίες που έχουν μείνει στην πόλη.

 Η υποβάθμισή του θα μεγαλώσει την ταλαιπωρία και την επιβάρυνση των πολιτών και περιορίσει ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου. Τόνισε πως πολλές υπηρεσίες χάθηκαν γιατί δεν αντέδρασαν έγκαιρα η δημοτική αρχή και οι φορείς της πόλης. Η εμπειρία του νοσοκομείου έδειξε πως οι μαζικές αντιδράσεις είναι ικανές να αποτρέψουν τους μνημονιακούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως και αυτοί από την πλευρά τους θα συνεχίσουν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το πρόβλημα και τις συνέπειές του για την πόλη.

Το Γραφείο Τύπου
Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου