in , , , ,

Δερμιτζάκης για απολύσεις σε Δημόσιο τομέα

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει τον πόλεμο κατά της κοινωνίας και των πολιτών.
Μετά το πρωτοφανές παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.600 εργαζομένων, έρχεται η σειρά των εκπαιδευτικών, των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και όποιου άλλου μπορεί να συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό του στόχου των απολύσεων που ζητά η τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουν την «διευκόλυνση» των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και τις τράπεζες. Η προχειρότητα των ενεργειών τους φάνηκε στη διάλυση της ΕΡΤ και φαίνεται και τώρα με την Δημοτική Αστυνομία.

Χωρίς κανένα διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς κανένα σχέδιο πραγματικής ανασυγκρότησης και αναπροσανατολισμού του δημόσιου τομέα, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τις πραγματικές ελλείψεις που υπάρχουν και για τις ανάγκες των πολιτών, αλλά κατεδαφίζει ακόμα και τις υπάρχουσες δομές.

Η πανικόβλητη κυβέρνηση έχοντας αποτύχει σε κάθε διακηρυγμένο της στόχο, προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών διαλύοντας κάθε υπηρεσία και καταργώντας κάθε κανόνα λειτουργίας αυτής της χώρας. Οι εργαζόμενοι είναι γι’ αυτούς απλά νούμερα που πρέπει να προστεθούν στον κατάλογο των απολυμένων που ζητά η τρόικα.

Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, κανένας δεν μπορεί να αδιαφορεί για τη μοίρα του διπλανού του. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παρασύρουν τη πατρίδα με την κατάρρευσή τους.

Ο μόνος δρόμος είναι η δημοκρατική ανατροπή τους.

Κωστής Δερμιτζάκης

 Βουλευτής Λασιθίου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.