in , , , , ,

Δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα χωρίς περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Μετά απο ακόμα μια δράση καθαριότητας των δρόμων στην περιοχή της Ελούντας από εργαζόμενους του ομίλου των ξενοδοχείων Κοκοτού, ο Φώτης Κοκοτός  έκανε το σχόλιο που ακολουθεί.

“Άλλο ένα σεμινάριο περιβαλλοντικής συνείδησης παρέδωσα  στο ξενοδοχείο, αυτή τη φορά στην ομάδα του Six Senses Spa. Αν υπάρχει ένα και μόνο πράγμα που θα ήθελα να τονίζεται στα παιδιά κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής τους μόρφωσης, αυτό θα ήταν:

 

“Δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα χωρίς περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Από τη στιγμή της γέννησης του, κάθε άνθρωπος επιβαρύνει το περιβάλλον. Επομένως, δεν υπάρχει τελειότητα, δεν υπάρχει μηδενική όχληση.

 

Κάθε μας δραστηριότητα πρέπει να τη ζυγίζουμε έναντι των εναλλακτικών της. Κι αν προκρίνουμε την καλύτερη να ξέρουμε πως μπορεί κάποτε να την εγκαταλείψουμε διότι βρέθηκε μια ακόμα καλύτερη.” Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ανεμογεννήτριες:

8-9-16-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%b1

Μέχρι να βρεθεί μια κάποια καλύτερη λύση, θα είναι ο πιο περιβαλλοντικά φιλικός τρόπος παραγωγής ενέργειας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν με τη σειρά τους και εκείνες κάποιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αποτελεί φενάκη, στο όριο της εξαπάτησης, η υποτιθέμενη περιβαλλοντική επιχειρηματολογία σύμφωνα με την οποία οι ανεμογεννήτριες “βλάπτουν το περιβάλλον”, την οποία διαδίδουν ως επί το πλείστον άνθρωποι με μηδενική περιβαλλοντική συνείδηση και εκπαίδευση.”