in , , , ,

Δεν θα φύγει κανένα άλλο παιδί απο τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου

Συγκροτήθηκαν σε σώμα τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ των γονέων των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου στην πρώτη τους συνάντηση που έγινε στο γραφείο του συλλόγου στις εγκαταστάσεις της Αμμούδας, μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Πρόεδρος ανέλαβε η Ελένη Μανιαδάκη, Αντιπρόεδρος ο Χάρης Αλεξάκης, Γενικός Γραμματέας η Γεωργία Μπολανάκη, Ταμίας η Άννα Σέργη, Ειδικός Γραμματέας η Άννα Οικονομίδου, και μέλη οι Γιώργος Μανουσάκης και Θάνος Κορομπύλιας.

Στις άμεσες ενέργειες του νέου Δ.Σ αποφασίστηκε να γίνουν επισκέψεις σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, στο Μουσείο, στην Νεάπολη και στην Κριτσά ώστε να ενημερωθούν για τα κατά τόπους θέματα και τα τυχόν προβλήματα στα οποία μπορούν να βοηθήσουν.

 Ήδη έχουν οριστεί οι συναντήσεις των μελών του νέου Δ.Σ με τις νηπιαγωγούς των παιδικών ενώ χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των γονέων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλη Αικατερινάκη και την διευθύντρια των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Λέτα Τσάκωνα.

Στην συνάντηση όπου έγινε στο πνεύμα την γνωριμίας και της καλής διάθεσης για συνεργασία προς όφελος των ίδιων των παιδιών, μετά τις ευχές για καλή θητεία από τους υπευθύνους του ΟΚΥΔΑΝ στα νέα μέλη του Δ.Σ, τέθηκαν από τους γονείς ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις που αναμένονται στους παιδικούς.

 Η ανησυχία είναι έκδηλη από την στιγμή που στις αρχές του επόμενου μήνα λήγουν οι θητείες των 2μινητών που είχαν προσληφθείς την έναρξη της χρονιάς με τα κενά να αυξάνονται και το ενδεχόμενο να βγούν και άλλα παιδιά εκτός παιδικών να είναι ορατό.

 Ο πρόεδρος του οργανισμού ενημέρωσε τους γονείς για τις τελευταίες επαφές του Δημάρχου στην Αθήνα οι όποιες βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση σε ότι αφορά τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Υπουργός, και που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις αρχές του έτους.

«Όλα ελπίζουμε να πάνε καλά και με δεδομένο ότι θα έχουμε τους εργαζόμενους που έχουμε ζητήσει θα μπορούμε να πάρουμε ξανά και όλα τα απιδιά που έχουν φύγει λόγω των απολύσεων που είχαμε» είπε ο κ. Αικατερινάκης αποκλείοντας το ενδεχόμενο να φύγουν και άλλα παιδιά από τους παιδικούς εν τω μεταξύ. Σε ότι αφορά το κτιριακό θέμα είπε πως όλα βαίνουν καλώς και το πιο πιθανό σε ότι αφορά την μεταφορά του παιδικού από το Μουσείο στην Αμμούδα θα γίνει μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τόσο ο ίδιος όσο και η διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου τόνισαν ότι ο ΟΚΥΔΑΝ στην παρούσα φάση δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε από την στιγμή που δεν υπάρχει το προσωπικό που χρειάζεται, όμως και με τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί παράγεται έργο.

Πρέπει να επισημάνουμε και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί από τον οργανισμό με βάση την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου πολλές μέρες την εβδομάδα για αρκετές ώρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από την στιγμή που και οι ίδιοι πέρα από το φιλότιμο που έχουν, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί μια υπηρεσία να βγάλει τις υποχρεώσεις της προς τους συνανθρώπους μας χωρίς την συμβολή τους.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

πηγη www.anatolh.com