in , ,

Δεν είναι αυτή η πλειοψηφία στην κοινωνία της Νεάπολης, ο διάλογος θέλει υπομονή για να μην χαθεί το δίκιο κανενός.

Ο τρόπος που διεκόπη η εκδήλωση στον κινηματογράφο ΔΡΗΡΟΣ το απόγευμα της Τετάρτης δεν θα πρέπει να τιμά κανένα. Υπήρχαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, στοιχεία, και προτάσεις που το κοινό θα άκουγε, όχι μόνο από τους ομιλητές που είχαν καλέσει οι διοργανωτές, Δήμος Αγίου Νικολάου και τοπική κοινότητας Νεάπολης, αλλά και από τους ανθρώπους που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τις ομιλίες, να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις για τα θέματα αυτά που μας απασχολούν όλους.
 
Αν και έγιναν προσπάθειες από τους παρόντες πολίτες, ακόμα και από αυτούς που διαφωνούν με τις ΒΑΠΕ, να ακολουθηθεί η διαδικασία, τα προσβλητικά και απαξιωτικά σχόλια που ακούγονταν, οι προσπάθειες εντυπωσιασμού με φωνές και εντάσεις αλλά και οι λεκτικές προσωπικές επιθέσεις δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πολλοί περίμεναν να παρακολουθήσουν.
 
Ακόμα και για άλλα θέματα που αφορούσαν την τοπική κοινωνία και θέματα που απασχολούσαν τους κατοίκους του τόπου, ουδέποτε όσα χρόνια καλύπτω τα θέματα της ευρύτερης περιοχής, 20 χρόνια τώρα, δεν είχε διακοπεί εκδήλωση ούτε και είχαν προκληθεί παρόμοιες εντάσεις.
 
Οι παρεμβάσεις μερικών ανθρώπων, όχι κατοίκων του Επάνω Μεραμπέλλου, όπως οι κ.κ Μανόλης Αβραμάκης, αρχιτέκτονας από τον Άγιο Νικόλαο, ο Μανόλης Μπαλοθιάρης, επιχειρηματίας, από την Ιεράπετρα αλλά και κτηνοτρόφοι των περιοχών όπου θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες με βάση τις μελέτες των εταιριών και λιγοστοί άλλοι ντόπιοι έριχναν διαρκώς λάδι στην φωτιά δημιουργώντας τις συνθήκες που ανάγκασαν τους ομιλητές να αποχωρήσουν από το πάνελ και η εκδήλωση να διακοπεί.
 
Σαφώς και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το προφίλ της τοπικής κοινωνίας της περιοχής της Νεάπολης που ανέκαθεν ήξερε και να συζητά και να ανταλλάσει επιχειρήματα αλλά και να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον λόγο του άλλου ότι και αυτός πρέσβευε.
 
Ίσως και από την μεριά των διοργανωτών δεν έγινε η καλύτερη διαχείριση της εκδήλωσης και του χρόνου που επιλέγει αυτή να γίνει καθώς η τοπική κοινωνία επιζητούσε την ενημέρωση καιρό πριν, ακόμα και πριν την απόφαση που έλαβε το τοπικό συμβούλιο πρόσφατα για το θέμα. Ακόμα και η φράση λίγο πριν την οριστική διακοπή ότι “έτσι και αλλιώς οι αποφάσεις έχουν ληφθεί” έκανε τα νερά ακόμα πιο ταραχώδη.
 
Η προσωπική μου γνώμη η οποία έχει εκφραστεί και μέσα από το γραπτό λόγο αλλά και με σχόλια μου στις εκπομπές μου στις ραδιοφωνικές εκπομπές μου είναι κατά των εγκαταστάσεων αυτών σε περιοχές όπου επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο στο οποίο κανένα δικαίωμα δεν έχουμε να επέμβουμε ή να παρέμβουμε.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ