in , , ,

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι τα πλοία την Τετάρτη, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.
Για το θέμα αυτό υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τη διοίκηση της ΠΝΟ, χωρίς, ωστόσο να ληφθεί, κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, με ρύθμιση που πέρασε πρόσφατα στο πολυνομοσχέδιο «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στη ναυτική εργασία.

Ωστόσο, με τη ρύθμιση αυτή έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους οι ακτοπλόοι, ενώ η ΠΝΟ έχει αναφέρει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού «ΠΕΝΕΝ» τονίζει ότι «η επάνδρωση και οι οργανικές συνθέσεις στην Ακτοπλοΐα θα είναι η επόμενη επίθεση σε βάρος των Ναυτεργατών, καθώς ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για αυτό».

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισαν τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.

πηγη Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ