in

Δείτε τις αλλαγές στην εθνική οδό από Άγιο Νικόλαο προς Χερσόνησο – Στο τελικό στάδιο οι εργασίες [video]

Αλλάζει μορφή η εθνική οδός στο τμήμα από Γούβες προς Χερσόνησο που εξυπηρετεί χιλιάδες οδηγούς και ξένους επισκέπτες  ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Αν και με καθυστέρηση, σε ένα κομμάτι 10 χιλιομέτρων ολοκληρώνονται οι εργασίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV o  Προϊστάμενος της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ κ.Αγαπάκης «οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου είναι ικανοποιητικοί. Βρισκόμαστε στις ασφαλτικές εργασίες , έχουμε ακόμα 50.000 τετραγωνικά , ενώ απομένουν εργοταξιακές σημάνσεις και διαγραμμίσεις. Εκτιμούμε ότι σε περίπου 2 εβδομάδες από τώρα -παρά το ότι έχουμε και την αργία του Πάσχα -δηλαδή την εβδομάδα μετά την Κυριακή του Θωμά από 25 έως και 28 Απριλίου , θα είμαστε πανέτοιμοι για να δώσουμε σε χρήση τον ένα κλάδο από τους δύο».

Όλα δείχνουν ότι η  αρχή της τουριστικής σεζόν θα βρει τους οδηγούς αντιμέτωπους με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Σε μια περίοδο όπου με την έναρξη της σεζόν και λόγω της μετακίνησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην εθνική, η κίνηση είναι αυξημένη.

Όπως σημειώνει ο κ.Αγαπάκης  “φυσικά θα έχουμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δηλαδή η κίνηση από και προς Άγιο Νικόλαο και Χερσόνησο κυρίως προς ανατολική Κρήτη θα γίνεται μέσω του νέου τμήματος, αυτού το οποίο προσπαθούμε να ετοιμάσουμε ώστε να αποφορτιστεί η σημερινή βεβαρημένη κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό.  Η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό θα παραμείνει αλλά για τοπικές μετακινήσεις. Η κίνηση δηλαδή από και προς Άγιο Νικόλαο θα γίνεται μέσω της νέας αρτηρίας. Εκτός από την αρτηρία αυτή θα υπάρξει αναβάθμιση των ανισόπεδων κόμβων Γουβών και Καστελίου. Σε μια εβδομάδα θα δειξάγεται και η κίνηση από Γούρνες προς Άγιο Νικόλαο”.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr