in , , , ,

Γονείς με φαντασία και πολίτες με όρεξη.

Η Κυριακή που πέρασε ήταν μια πραγματικά διαφορετική Κυριακή για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους στη Νεάπολη. 

Οι δύο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων πραγματοποίησαν μια εκδρομή  μέσα στην φύση και σε μνημεία της περιοχής με περιεχόμενο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κομμάτι οργανωμένων εκδρομών τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επισκέπτες. 

Με την συνοδεία ανθρώπων που δείχνουν με την εθελοντική προσφορά και δράση τους πόσο πονάνε  και αγαπάνε τον τόπο τους οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους επισκέφθηκαν τόσο την εκκλησία της Παναγίας της Βιγλιώτησα στην Βουλισμένη όσο και το Φραρώ λίγο έξω από τη Νεάπολη, πίσω από το Επαγγελματικό Λύκειο. Μαζί τους, τους έκαναν παρέα ο Κωστής Σπίθας και ο Αντώνης Γιαλελάκης σε ρόλους «ξεναγών» τους μίλησαν τόσο για την ιστορικότητα των δύο μνημείων όσο και για την χλωρίδα κα πανίδα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. 

«ήταν για εμάς μια εκδρομή που θύμιζε την πατριδογνωσία που κάναμε πολύ παλιά στο σχολειό και από την καρδιά μας ευχαριστούμε τους γονείς με τα απιδιά τους που συμμετείχαν και βέβαια τους πολύ καλούς φίλους όλων μας, Κωστή και Αντώνη. 

Όταν οι άνθρωποι ενός τόπου δείχνουν την αγάπη τους για τα μέρη που καθημερινά περνούμε κοντά τους αλλά δεν τα γνωρίζουμε τόσο καλά αποκτούν τον ρόλο του μεταλαμπαδευτή της τοπικής ιστορίας και παράδοσης που δόξα τον των σχολείων της Νεάπολης. 

Είναι δε σίγουρο ότι θα υπάρχει και συνέχεια από την στιγμή που όλοι,  μικροί και μεγάλοι πέρασαν τόσο ευχάριστα.

ΘΑΝΟΣ Κ.