in , , , ,

Γιώργος Πελεκανάκης, γνώση και εμπειρία.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το1961 και από το 1997 ζει και εργάζεται στον διευρυμένο δήμο Αγίου Νικολάου.

Είναι πτυχιούχος Μεταλλειολόγος Πολυτεχνείου Άαχεν Γερμανίας και τελειόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Μόναχο Γερμανίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Βόννης για Περιβαλλοντικά θέματα στον Τουρισμό.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τουρισμό το 1986 στο ξενοδοχείο Aldiana που βρίσκεται στο Μόχλος Σητείας και έχει εργασθεί σε ξενοδοχεία διαφόρων χωρών όπως: Αυστρία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Σενεγάλη και Κανάριους Νήσους (Fuerteventura) Μιλάει άπταιστα την Γερμανική και Αγγλική γλώσσα ενώ το 1993 κυκλοφόρησε στην Γερμανική γλώσσα εργασία με θέμα: «Τα Απόβλητα των Ξενοδοχείων στους Κανάριους Νήσους».

Από το 1997 εργαζόταν σαν υποδιευθυντής στο ξενοδοχείο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΡΗΤΗ Hotel & Village Resort στο Σίσι Λασιθίου και το 1999 ανέλαβε την Διεύθυνση, θέση που κατείχε μέχρι και το 2011. Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στα ξενοδοχεία DESSOLE HERMES & CORAL στον Άγιο Νικόλαο.

Είναι Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Δικτύου Προώθησης Κρητικού Ελαιολάδου Έχει προσκληθεί για ομιλίες για θέματα που αφορούν τον τουρισμό αλλά και περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τον τουρισμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Έχει οργανώσει Sessions ομιλητών σε πολλά συνέδρια και έχει προεδρεύσει σε πολλά Συνέδρια και Ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Έχει πάρει προσκλήσεις για συγγραφή πολλών άρθρων σχετικά με τον τουρισμό σε περιοδικές εκδόσεις σε διάφορα έντυπα και εφημερίδες. Είναι Παντρεμένος με την Αργυρώ Γιατρουδάκη και πατέρας ενός αγοριού, του Ελπιδοφόρου Πελεκανάκη 3 ετών.

http://sdimos.gr