in , , , , ,

Για τι έχουμε όλοι δικαίωμα να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο δήμο

Δύο μέρες πριν τις εκλογές και έχοντας ολοκληρωθεί ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος θέλω να μεταφέρω την εμπειρία από την πρώτη μου αυτή  συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές…γραφει ο Χάρης Αλεξάκης.


                Η συμμετοχή σε μια εκλογική διαδικασία αυτήν την εποχή ίσως δεν ήταν και η σοφότερη απόφαση. Μπορείς να  βρεις χιλιάδες λόγους για να μη συμμετέχεις, όμως όταν σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις ουσιαστικά τον τόπο σου, όλα τα παραπάνω είναι δικαιολογίες. 
Μέσα από μια διαδικασία που διήρκεσε μερικούς μήνες διαμορφώθηκε ο συνδυασμός  «Δικαίωμα στην πόλη»,  ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αλλάξει την εικόνα του Δήμου Αγίου Νικολάου. Διαθέτει ένα επικεφαλή, που στην κοινή αυτή πορεία εμπιστεύτηκε και τον εμπιστεύτηκαν νέοι άνθρωποι, ο οποίος έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να αλλάξει πράγματα και κατά την προσωπική μου άποψη διαθέτει  συνέπεια λόγων και πράξεων, στοιχείο απαραίτητο για την υλοποίηση οποιουδήποτε οράματος, Ο Αντώνης  Ζερβός . Διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα από πολλούς νέους και λίγους παλιούς με εμπειρία, που όλοι μαζί διαμορφώσαμε το πλαίσιο δράσης  του συνδυασμού και που όλοι μαζί έχουμε την δυνατότητα και την ικανότητα υλοποίησης  αυτού του οράματος για ένα άλλο δήμο . 
Πάντα πίστευα ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση όλων των πολιτών , και με αυτή την λογική πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως τώρα φτάσαμε σε μια στιγμή που εγώ και η γενιά μου θα πρέπει αναλάβουμε τις τύχες του τόπου μας. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε  τα θέλω που θα κάνουν την διαφορά. Έτσι και εγώ με την επιλογή μου αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά γιατί :  
Θέλω ένα δήμο  που θα είναι προσβάσιμος  και φιλικός στα άτομα με αναπηρία. Να δίνει ίσες ευκαιρίες ώστε να αντιμετωπίζονται σαν ισότιμα μέλη της μικρής μας κοινωνίας.
Θέλω  ένα δήμο που η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα είναι προτεραιότητα,  τόσο για την καλύτερη  εξυπηρέτηση του δημότη όσο και του επισκέπτη.
Θέλω  ένα δήμο που δεν θα αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα σαν έγκλημα και δεν θα κινείται σύμφωνα με τα συμφέροντα κάποιον.
Θέλω ένα δήμο που ο θα έχει όραμα και φαντασία σε όλες του της εκφάνσεις του 
Θέλω ένα δήμο που η ισονομία θα είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.
Θέλω  ένα δήμο  που να μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το κοινό καλό και όχι να κάνει απλά τον διαχειριστή για να μην στενοχωρήσει κανένα. 
Θέλω ένα δήμο που όλοι  θα πρέπει να συνεργάζονται ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου η συνδυασμού για το καλό του τόπου.
Θέλω ένα δήμο να αναλαμβάνει τις ευθηνές και όχι πάντα να τις αποδίδει  στους άλλους 
Θέλω ένα δήμο που θα έχει στρατηγικό σχεδιασμό και συγκεκριμένους στόχους να υλοποίηση. 
Θέλω ένα δήμο  με περισσότερο πράσινο και παιδικές  χαρές.
Θέλω ένα δήμο που οι εθελοντικές προσπάθειες δεν θα καπελώνονται από τους διοικούντες.
Θέλω ένα δήμο που η εξοικονόμηση  ενέργειας, υδάτινων πόρων, και η  μείωση των  απορριμμάτων  θα είναι πρωταρχικός στόχος.
Θέλω…. Θέλω….. Θέλω….
Όμως δεν αρκεί να θέλεις πρέπει και να προσπαθήσεις, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τα κατακτήσεις όλα αυτά και όταν τα κατακτήσεις θα πρέπει να βάλεις υψηλότερους στόχους για να τους κατακτήσεις κι αυτούς.
Έτσι και εγώ τώρα διεκδικώ την στήριξη όλων όσων πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια, για μια αλλαγή, για ένα άλλο δήμο. Για όσους πιστεύουν ότι μπορώ να προσφέρω και να ανταποκριθώ στις δύσκολες απαιτήσεις της εποχής. 
Όμως ακόμα και σε όσου δεν πιστεύουν σε εμάς τους καλώ να επιλέξουν τους ικανότερους γιατί αυτό έχει ο τόπος ανάγκη. 
Και θα σου πουν όλα αυτά που λες είναι ουτοπία, τι είναι η όμως ουτοπία; Κάπου διάβασα για την ουτοπία που με έκανε να αλλάξω και να δω κάποια πράγματα με μια άλλη ματιά:
Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα προς το μέρος του αυτό απομακρύνετε δυο.
Όταν κάνεις δυο, αυτό απομακρύνεται  τέσσερα.
Όταν κάνει τρία, αυτό απομακρύνεται έξι και ούτω κάθε εξής.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία;

Σε κάνει να προχωράς.
Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου γιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο ….
Με εκτίμηση
Αλεξάκης Χάρης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος